(Last Updated On: February 13, 2019)

După ce Nestle a anunțat că pleacă din România și concediază 400 de angajați, o altă fabrică se închide.  Aproape 700 de angajați vor fi concediați.

Este vorba despre Fabrica de pantofi Rieker, care aparține unei firme elvețiene, din Lugoj, Timiș. Inspectoratul teritorial de muncă a fost deja anunțat, informează Digi 24.

Printre cauze se numără lipsa forței de muncă, migrația angajaților de la o firmă la alta în căutare de noi beneficii, dar și taxele pe care din 2019 firmele trebuie să le plătească la stat.

700 de angajați concediați. După plecarea Nestle, o altă fabrică se închide. Ce spun cei de la ITM 1

(foto arhiva)

Cei de la ITM Timiș confirmă situația și spun că firma a depus o notificare pentru concedierea colectivă a angajaților în 11 februarie, iar punctul de lucru ar urma să se închidă în luna aprilie. Totodată, oamenii vor primi salarii compensatorii, iar conducerea concernului este în discuții cu alte firme din Lugoj ca să preia forța de muncă.

“Ne-au înştiinţat că au intrat pe procedură. Este prima notificare pe care o fac. Ei vor anunţa reprezentanţii salariaţilor şi vom vedea ce se va întâmpla după aceea, respectiv dacă vor fi contestaţii. Este vorba despre 663 de oameni care vor fi afectaţi.

Am înţeles că până la sfârşitul lunii martie ar vrea să încheie situaţia, nu ştiu ce se întâmplă, dar zilele acestea probabil că vom avea o discuţie cu ei, să vedem care este situaţia“, a declarat inspectorul-şef al ITM Timiş, Petru Kasai, citat de Agerpres.

Este un context dificil pentru mediul de afaceri din vestul țării, iată județul Timiș, unul dintre cele mai stabile pe piața afacerilor înregistrează o a doua pierdere în prima parte a anului, după ce și Nestle a anunțat că își închide fabrica de napolitane de la Timișoara.

Rieker activează în Lugoj din anul 1998 şi producea încălţăminte pentru piaţa occidentală. Compania, cu sediul central în Elveția, produce încălțăminte și genți pentru aproximativ 9.000 de retaileri independenți din toată Europa și are în jur de 20.000 de angajați în total.