(Last Updated On: February 16, 2019)

În România fumatul este interzis în spațiile publice, interioare, dar se fumează la greu afară, pe stradă, în parcuri, la locurile de joacă pentru copii.

Oficialităţile din Hawaii merg și mai departe și propun o legislaţie pentru interzicerea ţigărilor, cel puţin pentru persoanele sub 100 de ani, anunță Descoperă.ro.
Noua lege doreşte să indice minimul legal pentru fumat, astfel fiind exclusă orice persoană ce are mai puţin de 100 de ani. Legea ar putea fi implementată până în 2024 pentru a „menţine oamenii sănătoşi şi vii în Hawaii”, a declarat Chynthia Thielen, una dintre iniţiatoarele acestei legi.

Român în America: „În campusul universității de medicină americane unde îmi petrec anul fumatul este complet interzis. Inclusiv afară ...  Şi da, fumatul interzis înseamnă inclusiv țigările electronice.  Şi nu, nu e o universitate...” 1

Pe Facebook, Vlad Mixich a scris: „În campusul universității de medicină americane unde îmi petrec anul fumatul este complet interzis. Inclusiv afară. Şi (fiind o facultate de elită) campusul e mare, cam dublu cât Centrul Vechi din Bucureşti. Fumatul e interzis peste tot şi în zona spitalului universitar: inclusiv afară. Şi da, fumatul interzis înseamnă inclusiv țigările electronice.

Şi nu, nu e o universitate “sexo-marxistă” 😉 dimpotrivă: sunt 2 biserici şi o capelă în campus, iar spitalul are pe fiecare etaj centru religios şi pentru creştini şi pentru alte religii. Nu există medici care să fumeze ascunşi pe la colțuri şi nici bărboşi revoltați că li se încalcă libertatea.

Sub anunțurile cu fumatul interzis e scris mic: “aplicăm ceea ce predicăm”.

Mihaela Elena Ivan: în România e plin de o groază de dispozitive electronice de fumat, indiferent de denumirea lor, de forma lor sunt îngrozitoare, iar fumătorii le folosesc oriunde, indiferent că ești la masă, la film, la teatru, într-o clădire de birouri, în lift, la baie, în mijloacele de transport, este absolut imposibil să scapi de ele

Otilia Stanga: La noi se fumează încă in interiorul spitalelor… E drept, nu pe hol, dar din spatele ușilor închise iese dampf de fum, și nu de electronica… Ba chiar la ministerul sănătății se fumeaza

Gabriela Alexe: Nu se poate compara America cu Romanica!! Fiecare șofer de taxi ma întreabă , in București , daca poate sa fumeze, dacă ii spun ca nu e absolut revoltat!!

Amalia Nastase: La noi se fumeaza IN ABSOLUT TOATE ministerele, in spitale, la usa fiecarui spital ies pacientii si fumeaza de sting, cand intri intr-o cladire trebuie sa tragi aer in piept cu 100 metri inainte pt ca sunt adunati toti corporatistii fumatori direct in usa, in taxiuri, in parcuri. Si as putea sa mai continui mult si bine.