Aplauze pentru Kovesi, la audieri! „Doresc să vorbesc în română … Știți, sunt om si eu, poate nu sunt perfecta sunt emotionată astăzi pentru ca e o zi importanta pentru mine si colegii mei. Știu engleza, știu si franceza si daca e important pentru dumneavoastră pot vorbi si in engleza cu dvs…”

(Last Updated On: February 26, 2019)

Laura Codruța Kovesi este cu multe clase peste ceilalți doi candidați pentru funcția de procurori europeni. Se vede că știe procedurile, răspunde concret și a smuls și aplauze de la cei prezenți.

Un Europarlamentar spaniol i-a pus o întrebare și i-a cerut să vorbească în engleză și nu în română: „Văd în CV că în 2017 ați primit o medalie de la o fundație de partid, ACSU. Cum vă veți apăra independența în aceste circumstanțe? ”

Aplauze pentru Kovesi, la audieri! „Doresc să vorbesc în română ... Știți, sunt om si eu, poate nu sunt perfecta sunt emotionată astăzi pentru ca e o zi importanta pentru mine si colegii mei. Știu engleza, știu si franceza si daca e important pentru dumneavoastră pot vorbi si in engleza cu dvs...” 1

Raspuns Kovesi, potrivit ziare.com: Imi voi apara independenta prin rezultatele pe care le-am avut pana acum. Doriti sa vorbesc engleza? Foarte bine, multumesc. In timpul activitatii mele intotdeauna am fost independenta, am respectat legislatia, rezultatele mele vorbesc in locul meu. Am anchetat membri din mai multe partide politice, nu dintr-un singur partid.

Am anchetat persoane, bogate, cu functii, dar pentru ca am fost independenti am dus la bun sfarsit aceste cazuri. Dar independenta era asigurata de lege, acum e pusa in pericol.

In ce priveste coperarea cu alti colegi am spus deja ca am cooperat cu colegi din 14 tari si nu numai. Stiti, sunt om si eu, poate nu sunt perfecta sunt emotionanta astazi pentru ca e o zi importanta pentru mine si colegii mei. Stiu engleza, stiu si franceza si daca e important petru dumneavoastra pot vorbi si in engleza cu dvs.

Kovesi este aplaudata de intreaga sala”