(Last Updated On: January 10, 2019)

Klaus Iohannis le-a servit o lecție celor de la PSD prin refuzarea Olguței Vasilescu de a ocupa funcția de ministru al Dezvoltării. Președintele Klaus Iohannis a scris în refuz că sunt motive de legalitate astfel că cei de la PSD trebuie să meargă la o instanță de judecată pentru a se stabili dacă motivele refuzului sunt de legalitatea sau nu. Cei de la PSD nu mai pot merge la prietenii de la CCR, judecătorii de aici nu pot stabili legalitatea, doar constituționalitatea.

Mersul la Tribunal înseamnă ani de judecată ceea ce PSD nu-și permite. Astfel că Viorica Dăncilă a anunțat senină că a trimis președintelui Iohannis aceleași propuneri de ministru. Klaus Iohannis le va respinge și pe acestea până se vor plictisi cei de la PSD de acest joc absurd. Și, dintr-o dată, funcția prezidențială prinde din nou putere. Totul este ca pe refuz să scrie motive de legalitate și nu constituționalitate. CCR a fost scos din joc, nu se mai poate repeta situația de la Laura Codruța Kovesi.

Ziua în care Klaus Iohannis a redevenit președintele României, apărat de lege. Nu mai este un simplu notar. CCR se uită neputincios de pe margine. Viorica Dăncilă, derutată de jocul lui Iohannis, a trimis aceleași propuneri de minstru. Olguța Vasilescu este supernervoasă.  “Nu are motive reale ca să facă aceste respingeri, nici în cazul Ministerului Transporturilor, nici în cazul Dezvoltării. La Ministerul Transporturilor să nu uităm că ...” 1

Premierul Viorica Dancila i-a raspuns, joi, lui Klaus Iohannis, dupa ce presedintele si-a motivat refuzul de a-i numi pe Lia Olguta Vasilescu, Ilan Laufer si Mircea Draghici in functiile de ministri, informează ziare.com.

Prim-ministrul noteaza ca propunerile lui Vasilescu si Draghici pentru functiile de ministri indeplinesc conditiile de legalitate prevazute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Viorica spune că sunt întrunite motivele de legalitate, Iohannis spune că nu. Deci doar o instanță de judecată poate spune dacă sunt motive legale sau nu. CCR se uită de pe margine.

Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD, a susţinut joi că nu există niciun motiv de nelegalitate pentru a-i fi respinsă numirea la Ministerul Dezvoltării de către preşedintele Klaus Iohannis, informează Stirile Pro tv.

“Nu are motive reale ca să facă aceste respingeri, nici în cazul Ministerului Transporturilor, nici în cazul Dezvoltării.

La Ministerul Transporturilor să nu uităm că ministrul deţine o funcţie politică – îl stabileşte partidul care câştigă alegerile şi care deţine guvernarea. (…) În ceea ce mă priveşte, în vremea când eram primar am gestionat foarte multe lucrări de infrastructură. Am avut chiar şi o regie de transport în subordine. Am fix aceeaşi experienţă politică precum preşedintele Iohannis – amândoi am fost primari, diferenţa este că am gestionat un oraş dublu ca mărime faţă de Sibiu”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Agerpres, într-o intervenţie telefonică la România TV.