(Last Updated On: January 10, 2019)

Continuă să ningă joi în mai multe zone ale țării. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ninsori şi viscol  pentru 7 județe.

Urmează noi ninsori şi intensificări ale vântului, iar stratul de zăpadă va ajunge chiar şi la 15 centimetri în unele regiuni. Capitala se află, începând de joi dimineaţa până vineri seară, sub o prognoză meteo specială care vizează precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

Vreme grea. Un al doilea sistem frontal asociat unui ciclon ajunge în România. Avertizare meteo pentru 7 județe 1

„Precipitații din nou în extindere în această după-amiază. Un al doilea sistem frontal asociat ciclonului meditereaneean de care am tot amintit în ultimele zile. Va aborda întâi Oltenia, Muntenia, apoi mare parte din Moldova, unde vorbim de precipitații doar sub formă de ninsoare asociate în special în partea de nord, nord-est a Munteniei și în Moldova și cu intensificări temporare ale vântului.

Trecător fiind și fenomenul de viscol, moderat. Ninsorile nu sunt de durată. Vor lasă în urmă un nou strat de zăpadă care doar în zona Moldovei poate fi mai consistent, undeva spre 15 centimetri și tot acolo din când în când rafale mai intense de vânt.

„Revine gerul dar nu la acele cote. Temperaturi în jur de -10 grade sau chiar mai jos așteptate în noaptea de vineri spre sâmbătă, sâmbătă spre duminică, dar nu la nivelul celor înregistrate noapta trecută”, explică Teodora Cumpănașu, meteorolog, la Digi24.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi. Acolo, de joi seară, de la ora 22:00 şi până vineri, la ora 12:00, va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă .

În plus, vântul va atinge viteze de 60….65 km/h şi va fi viscol. Restul ţării va rămâne sub informare de vreme severă, tot până vineri, la amiază.