(Last Updated On: January 17, 2019)

Parlamentul britanic a respins acordul Brexit dar nu a reușit să o demită pe premierul Theresa May. Uniunea Europeană a anun țat că etse dispusă să aștepte până în 2020 ca Marea Britanie să plece.

În fața incertitudinii care s-a creat în jurul Brexitului, tot mai mulți britanici au început să își cumpere niște „cutii de supraviețuire”, pentru care plătesc 300 de lire, de teamă că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană i-ar putea lăsa fără bunuri de strictă necesitate, scrie Digi 24.
„Cutiile pentru Brexit” conțin mâncare congelată suficientă pentru 30 de zile, un filtru de apă și un gel inflamabil, cu care poate fi aprins focul.

Lucian Mindruta: „De la Nicu Stefanuta citire:
“🇷🇴 Dragi români, Brexit este regretabil și o afacere urâtă. Aș prefera mult mai mult ca Guvernul britanic sau partidele de opoziție să aibă înțelepciunea să ceară vocal #unnoureferendum.

(Video) Nicu Ștefănuță: „Brexit pe românește....Încerc pentru cititorii paginii și pentru publicul larg să spun câteva lucruri despre Brexit la două luni de termen....Dragi români, Brexit este regretabil și o afacere urâtă. Aș prefera mult mai mult ca Guvernul britanic sau partidele de opoziție să ...” 1

🇪🇺🇷🇴🇬🇧 Dar până acest lucru se va întâmpla, UE trebuie să își reprezinte cetățenii și interesele lor. Românii de pe insulă, alături de ceilalți europeni totalizează 3.5 milioane. Ei, și viitoarea relație cu Marea Britanie, un partener de nădejde în istorie, trebuie să fie interesul principal al nostru.”

De dat mai departe rudelor din Anglia”

 

Nicu Ștefănuță: Brexit pe românește.‘Brexit este Marea Britanie încercând să extragă oul britanic din omleta europeană’ a spus plin de umor Pascal Lamy. Ce înseamnă votul de respingere de din Parlamentul britanic? Ce se va întâmpla mai departe? Ce se poate încă negocia și ce nu se mai poate.

Încerc pentru cititorii paginii și pentru publicul larg să spun câteva lucruri despre Brexit la două luni de termen.

🇪🇺 Termenii acordului de negociere nu mai pot fi modificați. De altfel, în dezbaterea de azi de la Strasbourg acordul a fost bătut în cuie. Unde se mai poate lucra sunt anexele ce conțin viitorul relației și ‘Asigurările’ date de președinții instituțiilor europene.

🇬🇧 Dacă folosim metafora unui divorț, banii, proprietatea și copiii au fost împărțite și agreate de părți, ce rămâne de văzut este respectarea orelor de vizită și gradul de prietenie ulterioară.

🇪🇺 Termenul nu poate fi nici el împins mai departe. De fapt, poate, cu acordul unanim al celor 27, adică al tuturor statelor care rămân în UE, dar nu ar fi benefic.

🇬🇧 De ce? Pentru că trenarea are implicații. O Mare Britanie rămasă înăuntru deși e mutată practic din casa comună, alege din nou deputați europeni și continuă să decidă viitorul nostru al tuturor.

🇪🇺 Singurele scuze acceptabile pentru încă o amânare sunt: alegeri anticipate sau un nou referendum. Un vot pierdut nu este una din acele scuze.

🇷🇴 Dragi români, Brexit este regretabil și o afacere urâtă. Aș prefera mult mai mult ca Guvernul britanic sau partidele de opoziție să aibă înțelepciunea să ceară vocal #unnoureferendum.

Vezi aici Video:

🇪🇺🇷🇴🇬🇧 Dar până acest lucru se va întâmpla, UE trebuie să își reprezinte cetățenii și interesele lor. Românii de pe insulă, alături de ceilalți europeni totalizează 3.5 milioane. Ei, și viitoarea relație cu Marea Britanie, un partener de nădejde în istorie, trebuie să fie interesul principal al nostru”.