(Last Updated On: January 18, 2019)

Tudor Chirilă are cuvinte grele la adresa politicienilor și celor care-i sprijină. România arată ca un pacient care se asfixiază neputincios, într-o cameră insalubră. Din păcate, cei plecați, sunt înjurați sau luați la bătaie de cei de aici.

În textul postat pe Facebook, actorul și cântărețul Tudor Chirilă spune că în curând va fi „game over” pentru România. Chirilă vorbește despre „șmecherii” ajunși la putere și săracii „prea orbiți de circ că să mai înțeleagă ce e un trai decent”, potrivit Digi 24.

Tudor Chirilă: „In curand, GAME OVER. Romania asfixiata. Nu-i nimic, lasa ca o sa recite lingaii Eminescu dupa care se vor sfasia sa ajunga in proximitatea resturilor de la ospaturile smecherilor, asemenea cainilor lui Greenaway (The cook, the thief, his wife and her lover).
Tudor Chirilă: „In curand, GAME OVER. Romania asfixiata. Nu-i nimic, lasa ca o sa recite  Eminescu dupa care se vor sfasia sa ajunga in proximitatea resturilor de la ospaturile smecherilor ...Se va cauta un presedinte pentru linistea noastra, asa cum ii sade bine unui popor fara rost...” 1

Se vor gudura, gata sa hapaie, si tacerea se va asterne din nou peste jaful national pentru ca, nu-i asa, e nevoie de liniste ca sa lucreze guvernul. Saracii vor privi tristi si nepasatori spectacolul devalizarii propriilor vieti, prea orbiti de circ ca sa mai inteleaga ce e un trai decent.

Grija si dragostea pentru cei din jur i-o vor pasa linistiti lui Iisus, in timp ce speranta va ramane confiscata si distribuita, ca si pana acum, de slujitorii moralei crestine. Burtile ghiftuite cu nepasarea publica isi vor aranja cravatele asudate la iesirile din restaurantele de lux unde nu va mai fi necesara bruierea semnalelor, in timp ce slugile se vor grabi sa traga la scara limuzinele parcate confortabil pe interzis.

Se va cauta un presedinte pentru linistea noastra, asa cum ii sade bine unui popor fara rost. Ninsoarea va ajunge ca si pana acum deja mocirla pe pamant, iar copiii nostri se vor uita zambind la fulgii prefigurati peste lumina chioara si galbuie a stalpilor de iluminat .

La fel ca noi, vor inchide cercul, neputinciosi sau fugari. Undeva, la mii de kilometri distanta, altii se vor perpeli la gandul perfid ca poate ar fi putut sa fie bine acasa. Noapte buna Romania.

Daca ti se pare ca tocurile pe care le auzi sunind in noapte pe culoarul la capatul caruia zaci neputincioasa in rezerva ta insalubra se apropie, te amagesti: se indeparteaza”.