(Last Updated On: January 17, 2019)

Potrivit autorităților, o familie cu doi adulți și doi copii poate trăi cu 2.600 de lei pe lună, sumă din care poate și economisi 236 de lei.

Comisia de Insolvență la Nivel Central a publicat în Monitorul Oficial o decizie privind aprobarea criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil. Astfel, coșul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulți și doi copii, stabilit de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, este de 2.600 lei din care se poate chiar economisi 236 lei/lună. Cei mai mulți bani ar merge pe mâncare, respectiv 1.069 lei, informează money.ro.

Tu te descurci? Autoritățile susțin că o familie de doi adulți și doi copii poate trăi cu 2.600 lei/lună din care chiar poate economisi 236 lei 1

Pe Facebook, Lorand Szasz a scris:„Deci 2 adulti si 2 copii cu 2.600 de lei/luna.

Inseamna ca la noi (suntem doar 2 + 1), ajung vreo 2.000 de lei/luna.

Sunt curios care e “autoritatea” tampita care a facut acest calcul!”

„Valoarea coșului minim lunar de consum reprezintă pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Această valoare reprezintă suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprită pentru plata datoriilor deoarece îi este necesară pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurării traiului zilnic pentru sine și familia sa”, se arată în documentul care face referire la procedura insolvenței persoanelor fizice și rambursarea sumelor.

Pentru o persoană care locuiește în mediul urban, valoarea coșului minim este, potrivit deciziei publicate, de 797 lei pentru fiecare adult, 587 lei pentru fiecare copil cu vârsta de peste 14 ani, și 419 lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 14 ani.

Pentru cei din mediul rural, suma este de 644 lei/adult, 473 lei/copil de peste 14 ani și 339 lei/copil sub 14 ani.

Coșul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulți și doi copii din mediul urban, stabilit de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, este de 2.600 lei. Acesta consideră că din acești bani, familia poate chiar economisi, respectiv 236 lei/lună. Cei mai mulți bani ar merge pe mâncare, respectiv 1.069 lei.