(Last Updated On: January 26, 2019)

O româncă de 36 de ani riscă închisoarea după ce și-a aruncat pisica de la etajul cinci al unei clădiri din Vimercate, Italia.

Femeia a fost denunțată de un vecin, La venirea polițiștilor, românca le-a spus că pisica, de numai patru luni, ar fi căzut, informează gazetaromaneasca.com

Româncă din Italia, riscă închisoarea după ce și-a aruncat pisica de la etajul 5 1

După ce a fost aruncată, pisicuța a ajuns în grădina complexului rezidential, din fericire aterizând pe iarbă. Aceasta este circumstanța care i-a salvat viața. La scurt timp după sosirea militarilor, animalul a fost încredințat unui medic veterinar.

Doctorul, după primele vizite, a exclus din fericire leziuni grave. Cu toate acestea, pisica a raportat o traumă toracică și o mică hemoragie. În plus, pisica a suferit dislocarea femurală a piciorului stâng. În zilele următoare, va fi evaluată o operație posibilă de reducere a dislocării.

Româncă din Italia, riscă închisoarea după ce și-a aruncat pisica de la etajul 5 2

Românca a fost denunțată. Violența împotriva animalelor este aspru pedepsită în Italia. Cei care se fac vinovați de abuzarea unui animal riscă închisoarea de la 3 la 18 luni sau o amendă de la 5000 la 30.000 de euro.

În România, un administrator al unui adăpost de câini este cercetat după ce a lăsat să moară de foame aproximativ 60 de câini. Acesta nu a putu fi arestat preventiv deoarece pedeapsa pentru fapta lui poate fi de închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.