(Last Updated On: January 13, 2019)

Doru Oprea, după ce a fost rănit de jandarmi cu o grenadă la protestul din 10 august și a fost contaminat cu o bacterie într-un spital din București a ales să se mute la Paris. Unde a descoperit o altă lume.

“Dar ca să le răspund pe scurt tuturor celor care m-au întrebat de ce plec, aș putea sintetiza astfel: Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște. La propriu”, își motivează Doru Oprea decizia, potrivit Hotnews.

Român în Franța. „În România eram obsedat să traversez doar prin locurile permise și să respect culoarea verde la trecerile de pietoni. În Paris e în regulă să treci pe unde vrei chiar și pe roșu pe treceri, aproape toată lumea face asta. Am început să mă adaptez și eu, ah, și încă un lucru, poți arunca chiștoacele de țigări pe jos, nu e nici o problemă.  La unele terase nici nu îți ...” 1

Doru Oprea: „În România eram obsedat să traversez doar prin locurile permise și să respect culoarea verde la trecerile de pietoni. În Paris e în regulă să treci pe unde vrei chiar și pe roșu pe treceri, aproape toată lumea face asta. Am început să mă adaptez și eu, ah, și încă un lucru, poți arunca chiștoacele de țigări pe jos, nu e nici o problemă.

La unele terase nici nu îți dau scrumieră, te invită să atunci pe jos ”.

Ovidiu Neacșu: La terasă mai înțeleg, că mătură ei. Dar pe trotuar?
Doru Oprea: Se matura in fiecare dimineata strazile si se spala la 6:00 am, în unele locuri chiar si cu sampon sau ce o fi.

Daniela James: Încearcă în Canada și se vor uita super urât la tine. :)))

Sébastien Slavitescu: asta cu chistoacele nu poti. Am luat eu 60€ amenda.
Doru Oprea: La unele terase, de ex in fata la Sorbona te pune sa le arunci pe jos

Sorin Balanescu: … toți occidentalii fac chestia asta cu chiștoacele pe jos.
Olandezii iau la țintă grilele de canal cu chiștoace și mai ales cu gumă de mestecat. True.
… totuși, Parisul rămâne Paris 😀
Român în Franța. „În România eram obsedat să traversez doar prin locurile permise și să respect culoarea verde la trecerile de pietoni. În Paris e în regulă să treci pe unde vrei chiar și pe roșu pe treceri, aproape toată lumea face asta. Am început să mă adaptez și eu, ah, și încă un lucru, poți arunca chiștoacele de țigări pe jos, nu e nici o problemă.  La unele terase nici nu îți ...” 2

Catalin Bizdadea: Ai grija totusi cand treci pe trecere soferii nu prea stiu ce e prioritatea pe trecerea de pietoni:)
Luminita Panzaru: Eu zic ca asta tine doar de educație. Nu traversez dacă nu e sigur, nu am dreptul sa încurc asa cum nu mi-ar plăcea nici mie, nu arunc gunoi oriunde pentru ca nu îmi place sa vad gunoaie pe strada și nu e nimeni obligat sa strângă după mine. Nu exista loc perfect niciunde. Dar poți sa îți însușești ce consideri ca e bine. E subiectiv. Poți fi civilizat oriunde, nu trebuie sa ai exemplu. E doar optica mea și atât. Fiecare cum considera.

Doru Oprea: Si totusi orasul e curat si e cel mai frumos din lume
Mădălina Udma: Nu spun că e bine sau rău, spun doar că și la Paris, și la Roma, și probabil și prin alte orașe există această practică – probabil din cauza numărului mare de turiști – seara e plin de gunoaie dar dimineața e lună totul!