(Last Updated On: January 18, 2019)

Românii o duc bine, transmit posturile oficiale. România crește economic spectaculos mai spun posturile oficiale. Însă realitatea este alta și poate fi văzută cu ușurință de cei care vin din străinătate. Pentru că au cu ce compara.

Pe grupul de Facebook ROMANII DIN ITALIA, Andronache Gabriel a scris: „Dupa multi ani am fost in Romania iarna, la Bucuresti.
Am plecat cu depresie….

Iarna realizezi cat este lumea de amarata cata saracie e in tara aia. Vezi oameni batrani cersind in fata covrigariilor, gecile unora sunt din anii ’90, barbati cu pantofi de vara sau “adidasi” pe o zapada de 1m, copii cu “teniși” in picioare la -8 grade…….

oameni tristi, trafic ca la balamuc, mizerie…..fereasca sfantul sa ai nevoie de ceva de la institutiile statului….un sictir pe aia care lucreaza acolo……..

Pe de alta parte, prin mall-uri numai pustani de bani gata ,(fițe, harfe si figuri) masini de sute de mii …….
O cafea in centrul Bucurestiului 4€😱

Beculetele de Craciun aprinse si pe 15 ianuarie….
In rest toate bune si frumoase, traiasca crucea de la palatul lui Becali

PS: Când treceți pe la București să îi spuneți și ei ce frumoasă este România.”
Român din Italia: „După multi ani am fost in România iarna. Am plecat cu depresie...Iarna realizezi cat este lumea de amărâtă câtă sărăcie e in tara aia. Vezi oameni bătrâni cerșind in fata covrigăriilor, gecile unora sunt din anii '90, bărbați cu pantofi de vara sau "adidași" pe o zăpadă de 1 m, copii cu "teniși" in picioare la -8 grade...oameni triști, trafic ca la balamuc, mizerie.....ferească sfântul sa ai nevoie de ceva de la ...” 1

Barladeanu Mihaela: Asa e toata tara nu numai Bucurestiul, chiar am mers pe 20 decembrie si am luat fata de la aeroport ,tristete ,saracie si nu stiu acea mandrie care nu-i vad rostul.Este adevarat ca femeile romance sunt mai frumoase ca alte nationalitati si mult mai elegante ,dar e multa saracie nu vb de orasele mari.

Paraschiva Tun: Și în Italia nu ați văzut sărăcie ??? ‘Sau am preluato tot noi românii ??? … Nu ați auzit câte familii au ajuns în stradă din cauza băncilor ??? .’Sinistrații de la cutremure …de la inundații stau și acum ân bărăci ??? Câți au rămas fără servicii ??? Câți s-au sinucis că nu mai făceau față problemelor economice ??? De ce nu vedeți și realitatea din această țară ???..

Nycoll Nycoll: De ce judeci ??? Este tara ta !!! Rușine !!! De Italia nu o judeci ? Și aici sunt cerșetori și aici totul costă !! …dar na am uitat de unde am plecat !!!!!!! Știai draga domnule că de mergi in centrul Romei la Colosseum o cafea costa 7€ la terasa ???? Sigur nu știi că nu ai fost sa vezi dar ești mândru că ești în Italia !!! Să îți fie rușine !!! Italieni își laudă țară asa cum este ea …dar tu ca roman denigrezi Romania !!!! Rușine !!!!!!

Enache Elena: Dragă domnule te asigur că România nu este deloc asa cum o descrii dumneata, avem o ȚARĂ frumoasă şi dezvoltată economic, mai ales Bucureştiul, nu zic că nu este şi degradare dar dumneata ai exagerat, sărăcie şi degradare este peste tot în lume, depinde doar cu ce ochii priveşti ,mai ales propria ȚARĂ !!!

Silviu Robert Gavrila: Toti ati sarit pe el cu patrionatismul si de ce nu vorbeste si de Italia! pai ce treaba are Italia? el se refera strict la tara noastra,ca de ce se intampla la noi il intereseaza,Italia e problema italienilor,sa-si planga ei de mila singuri,noi le avem pe ale noastre.

Si da omul are dreptate,din pacate,dar daca voi preferati sa traiti in minciuni ,e problema voastra! Romania se confrunta cu multe probleme. Am fost si eu de Sarbatori,avem o tara foarte frumoasa,dar cu multe probleme,ca sa nu mai zic de preturi si ce salarii sunt!

Tineretul majoritatea sunt cu impresii si masini ultimul ragnet si raman infipti in copaci cu ele…multa prostitutie si droguri! de saracie nu mai vorbesc! e o tara foarte frumoasa,dar inafara de Sibiu,Cluj,Bucuresti,Iasi,Brasov si alte cateva orase mari care functioneaza foarte bine,restul au ramas la salarii de nimic!

aaa si pline de gropi strazile pretutindeni,dar mai bine nu mai deschid subiectul asta! asta e realitatea,nu mai faceti pe patrioti aici,asta e purul adevar,omul a constatat ceva,un adevar!!!

Andronache Gabriel: Cred că unii dintre voi au dificultăți de înțelegere a unui text scris. Nu a fost în intenția mea să denigrez România. Nu mă consider italienizat și nici măcar nu pot spune că iubesc Italia. Aici era vorba despre o realitate dureroasă pe care unii dintre voi încearcă să o ascundă sub preș. Și în Italia sau în alte țări sunt cerșetori mizerie dar ăsta este un alt subiect pe care îl putem dezbate dacă doriți.

Catia Greco: Din pacate in Romania au ramas numai batrani si copii abandonati. Eu nu am fost de mult dar urmaresc si ma doare inima de cata saracie vad. Daca vreti sa va convingeti intrati pe grupul “asociatia Fii Inger pt o Zi”. Ti se rupe sufletul de cati copii abandonati si cati batrani care mor de foame. In Italia sunt saraci dar nu am vazut asa ceva 😢