(Last Updated On: January 12, 2019)

Pentru a veni în ajutorul locuitorilor, asociaţiilor de proprietari sau agenţilor economici şi altor instituţii publice, primăria Iași pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, lopeţi cu care să deszăpezească trotuarele şi căile de acces.

Au fost achiziţionate 10.000 de lopeţi care vor fi împărţite cetăţenilor.

Orașul din România în care sunt împărțite gratuit 10.000 de lopeți pentru deszăpezirea trotuarelor 1

„Distribuirea acestora, inclusiv către asociaţiile de proprietari, a început astăzi la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de lopeţi. Lopeţile sunt împărţite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obligă să le utilizeze doar pe raza municipiului Iaşi, iar după încheierea programului de deszăpezire să le returneze centrului de cartier.

În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţine sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează”, a declarat Dan Postolea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, citat de digi24.ro

Potrivit acestuia, direcţiile şi societăţile comerciale ale municipalităţii sunt mobilizate cu toate utilajele şi echipele pentru a combate efectele negative ale ninsorii, însă implicarea civică este deosebit de importantă pentru ca oraşul să rămână funcţional.