(Last Updated On: January 11, 2019)

Compania Nestle închide fabrica din Timișoara, singura din România, măsură care lasă fără servici aproape 400 de oameni.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că nu a știut nimic despre închiderea fabricii Nestlé, dar că nu există motive de îngrijorare pentru cei 388 de angajați care vor fi disponibilizați.

Nestle închide SINGURA fabrică din România. 400 de angajați vor fi dați afară 1

“Îmi pare rău că are loc această retragere. Nu am ştiut nimic despre ea, nu m-a anunţat nimeni, nu-i cunosc explicaţiile, dar nu va fi nicio nenorocire. (…) Timişoara este în plină dezvoltare. Este un deficit de forţă de muncă şi, în mod sigur, cei care au fost angajaţi acolo îşi vor găsi alte locuri de muncă, poate chiar mai bune.

Evident că nu este plăcut pentru nimeni să-şi piardă un loc de muncă la care s-a obişnuit, de care este mulţumit, dar eu le ţin pumnii celor care ajung în situaţia asta şi le spun să aibă curaj şi încredere pentru că în Timişoara vor găsi cu certitudine locuri de muncă pentru că ştiu ce deficit este. Timişoara a crescut enorm în ultimii ani şi ca populaţie, şi din toate punctele de vedere”, a spus Nicolae Robu, citat de hotnews.ro.

Nestlé România și-a anunțat intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara până la finalul lunii mai 2019, potrivit unui mesaj al companiei, transmis HotNews.ro. Conducerea a informat angajații cu privire la această intenție, fiind vizați 388 de salariați.