(Last Updated On: January 13, 2019)

Mihai Trăistariu (39 de ani) a anunțat sâmbătă că se retrage din concursul Eurovision România 2019 chiar dacă se calificase în semifinale.

Un „veteran“ al Eurovisionului şi unul dintre artiştii români care au reuşit cea mai bună clasare în concurs – locul patru în anul 2010, cu piesa „Tornerò“, Trăistariu a anunţat că a decis să se retragă din concursul Eurovision România, informează Adevarul.
Mihai Trăistariu s-a retras de la Eurovision România 2019. „M-am inscris anul acesta in preselectii cu piesa Baya, reusind trecerea in Semifinale....Pentru ca, in acest moment, nu mai am  ...” 1

Mihai Traistariu: „De la #esc la #exit …
In urma unei evaluari complete a Concursului Eurovision Romania 2019, organizat de TVR, am decis sa ma retrag din competitie. Eurovision este concursul care mi-a dat aura de artist in 2006, atunci cand am obtinut pentru Romania cel mai mare punctaj din istorie si un succes rasunator cu piesa Tornero, in peste 35 de tari.

Acest lucru m-a motivat pe parcursul carierei mele de artist si mi-a aratat ca visul poate fi implinit, daca esti dispus sa lucrezi pentru asta.

M-am inscris anul acesta in preselectii cu piesa Baya, reusind trecerea in Semifinale. Am ales pentru acest an o piesa ritmata pentru ca veneam dupa 5 luni de filmari TCDU – un show tv de succes, de la un alt post TV, unde am fost concurent si in cadrul caruia am interpretat live … 16 artisti celebri, cu timbre vocale diferite, cu atitudini si personalitati diferite, astfel ca vocea mea a fost completata cu succes si de show !

Sunt un artist competitiv si am demonstrat asta prin fapte.

Pentru ca, in acest moment, nu mai am incredere in obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision Romania, data fiind situatia neclara, din start, in ceea ce priveste concurentii inscrisi – cei care au trecut preselectiile si cei care au fost favorizati ulterior – am decis sa ma retrag.

Ascultă aici melodia Baya:

Nu pot continua un drum care prezinta multe “mistere “.
Multumesc fanilor care m-au sustinut intotdeauna si care sunt alaturi de mine si de muzica mea si le promit ca pentru mine, Eurovision ramane o poveste … fara sfarsit !
🤗🤗🤗”