(Last Updated On: January 14, 2019)

Medicul Vasi Rădulescu, continuă campania de informare a pacienților cu bunele practici din spitale. Astăzi vorbește de perfuziile cerute tot mai mult de pacienți.

Medicul Vasi Rădulescu a publicat și o listă de “30 de lucruri care vor fi valabile și-n 2019”. Printre acestea: “Homeopatia este eficientă doar în sindromul buzunarelor preapline. În rest nu tratează absolut nimic. Nu e nicio relație între vaccinuri și autism. Oricât ar inventa sau scormoni unii. Nu există detox. E un marketing care ia mințile multora. Toxinele și produșii de metabolizare sunt scoși din corp de rinichi, ficat, plămâni, piele.”, informează Hotnews.

Medicul Vasi Rădulescu:  „O lege simplă în medicină: dacă nu trebuie să pui perfuzie, nu pune perfuzie.  Acum dezvoltăm. Unii pacienți solicită perfuzii pentru „întărire” sau spun că dacă pe perioada internării nu li s-a pus măcar o perfuzie, medicul curant nu i-a tratat cum trebuie. În realitate, perfuziile ...” 1

Pe Facebook, Vasi Rădulescu a scris: „O lege simplă în medicină: dacă nu trebuie să pui perfuzie, nu pune perfuzie.

Acum dezvoltăm. Unii pacienți solicită perfuzii pentru „întărire” sau spun că dacă pe perioada internării nu li s-a pus măcar o perfuzie, medicul curant nu i-a tratat cum trebuie. Perfuzia e văzută net superioară tratamentului cu pastile, automat foarte eficientă, puternică, de ținut minte.

În realitate, perfuziile puse fără indicație precisă nu fac decât să complice lucrurile, crescând riscul de contractare a unor bacterii pe la locul de inserție al branulei. Perfuzia endovenoasă (prescurtat PEV) trebuie să rămână o opțiune DOAR pentru cazurile în care administrarea pe gură a tratamentului este imposibilă sau ineficientă. Medicul cântărește atent fiecare caz.

Dacă pe perioada internării un pacient nu a trebuit să suporte o branulă și niște perfuzii, este foarte bine! Nu trebuie să se supere, să considere terapia slabă sau medicul dezinteresat de caz. PEV rămâne pentru situațiile speciale.

Vă rog să înțelegeți acest lucru și să-l tratați cu maximă seriozitate. Nu-i de glumit cu infecțiile intraspitalicești!”