(Last Updated On: January 11, 2019)

Milioane de români au plecat în străinătate pentru a găsi o viață mai bună. Mulți nu se vor mai întoarce.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi seară, un mesaj la cea de-a X-a ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate în care a vorbit despre rolul tinerilor care au studiat în străinătate în dezvoltarea României moderne, informează Digi 24. .„Puneţi în valoare educaţia pe care aţi primit-o aici, în România, şi arătaţi întregii lumi că românii sunt un popor deschis şi creativ!”, a spus preşedintele.

Marian Oancea: „Sunt în autobuz, mă îndrept spre Onești. Partener de discuții mi-a fost un tânăr de o vârstă cu mine, originar din Adjud, care de la 19 ani a plecat să își câștige pâinea în Anglia. El, cei 3 frații ai lui, cei 6 veri și mulți prieteni. A muncit tot ce a putut. La fel și cei din jurul lui. De la construcții la șoferie, de la paznic de noapte la bucătar.

Marian Oancea: „Sunt în autobuz...Partener de discuții mi-a fost un tânăr de o vârstă cu mine ...  care de la 19 ani a plecat să își câștige pâinea în Anglia. El, cei 3 frații ai lui, cei 6 veri și mulți prieteni. A muncit tot ce a putut. La fel și cei din jurul lui. De la construcții la șoferie, de la paznic de noapte la bucătar.  Acum simțea nevoia de liniște așa că a ales să își petreacă revelionul la Mănăstirea Iezer, unde o verișoară de-a lui este măicuță. Un om sincer, care mi-a cerut cu foarte mult bun simț să ...” 1

Acum simțea nevoia de liniște așa că a ales să își petreacă revelionul la Mănăstirea Iezer, unde o verișoară de-a lui este măicuță. Un om sincer, care mi-a cerut cu foarte mult bun simț să îl ajut cu un sms prin care îl roagă pe fratele lui să îl ia din gară, pentru că a renunțat la telefon în perioada cât a stat la mănăstire. Iar pe lângă mult bun simț avea și o energie molipsitoare.

L-am întrebat dacă are de gând să se întoarcă acasă. Și mi-a spus, cu vocea tremurată, că nu, deși îi este foarte greu și în Anglia, dar măcar acolo are parte de respect. La final, înainte să coboare, mi-a povestit că s-a întors acum 5 ani acasă pentru 3 luni, dar angajatorul i-a tras o mare țeapă și nu l-a plătit…

Astfel de oameni a pierdut România. Energici, muncitori, cu suflet mare și cu foarte mult bun simț. Asta este adevărata tragedie a țării noastre astăzi.