(Last Updated On: January 18, 2019)

Lia Olguţa Vasilescu este distrusă după ce a aflat că Iohannis i-a refuzat misiunea de a fi ministru pentru că nu a depus la dosar o copie de buletin. Unii colegi de ai săi fură milioane de euro, scapă de condamnări și rămân cu banii și ea nu poate fi numită ministru pentru că nu are o copie de buletin?

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că vineri dimineaţa va merge la notar împreună cu Mircea Drăghici pentru a da declaraţii potrivit cărora niciunul dintre ei nu este incompatibil cu funcţia de ministru pentru care au fost propuşi de premierul Viorica Dăncilă.

Lia Olguţa Vasilescu, prinsă că nu are copie de buletin la dosarul de ministru. „Klaus Iohannis face mişto...”. Adrian Cherciu: „Olguța are oczia să încerce sentimentele omului de rând care stă la coadă la un ghișeu și după câteva ore de așteptare, i se spune să mai vină și a doua zi că nu are copie după talonul de pensie. Evident că statul ...” 1

“Am înţeles că îmi cere (n.r. – preşedintele Iohannis) dovada că nu sunt incompatibilă. (…) De fiecare dată s-au făcut aceste verificări. Se fac de agenţiile de specialitate, de ANI. Eu am transmis cv-ul din care reieşea faptul că nu am nicio incompatibilitate, sub semnătură, nu aşa cum spune preşedintele.

Mâine o să-i facem şi prin notar, dacă aşa se cere. Şi eu şi Mircea Drăghici suntem programaţi mâine la 9,00 la notar (…), în condiţiile în care legea spune că dacă ai totuşi o incompatibilitate ai un termen de 15 zile ca să ieşi din starea de incompatibilitate, adică să te retragi din funcţia care ar fi incompatibilă.

Bineînţeles că nici legea asta nu mai contează la preşedintele Klaus Iohannis, Dumnealui vrea să nu fim incompatibili de acum. Nu fac mişto! Domnul preşedinte Klaus Iohannis face mişto, şi nu de noi, ca persoane, până la urmă, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniştri. Din păcate, suntem într-o situaţie foarte problematică pentru România, după preluarea preşedinţiei (n.r. – Consiliului UE)”, a afirmat Olguţa Vasilescu joi la România TV, potrivit Digi 24.

Ea a prezentat cartea sa de identitate, subliniind că a transmis-o şi şefului statului.

“I s-a transmis (n.r. – preşedintelui) copie după cartea mea de identitate, ceea nu s-a mai întâmplat până acum, este unic în istoria postdecembristă să ceri la numirea unui ministru să-ţi prezinte documente justificative. (…) Să nu uităm că eu am fost în trei guverne şi de trei ori am avut decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. (…)

Nu ştiu de ce plătim atâtea servicii pe care le are în subordine domnul preşedinte, care bănuiesc că ar fi aflat… Eu i-am transmis cartea de identitate. (…) Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, în Craiova. De asemenea, am scos şi certificatul de cazier judiciar, pe care l-am transmis Guvernului încă de acum o săptămână. Nu s-a pus la dosarul care s-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, dar s-a certificat prin semnătura doamnei prim-ministru că acesta există. Se pare că nu o crede pe doamna prim-ministru că există”, a afirmat Vasilescu.

Potrivit acesteia, după revoluţie, toţi preşedinţii au acceptat miniştri “sub semnătura certificată a premierului că îndeplinesc toate condiţiile de legalitate”.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care argumentează că propunerile de numire pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu şi, respectiv, Mircea Drăghici, în continuare nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

Dan Adrian Cherciu: „Olguța și gașca au acum posibilitatea să “guste” și ei din ”beneficiile” statului pe care îl patronează. Au ocazia unică să încerce sentimentele omului de rând care stă la coadă la un ghișeu și după câteva ore de așteptare, i se spune să mai vină și a doua zi că nu are copie după talonul de pensie. Evident că statul ți se pare că merge perfect atunci când ai nevoie de o hârtie, dai un telefon și o pleiadă de funcționari se fac preș să te servească. Dar nu suntem toți psdiști!

Iar decizia netrebnică a CCR că Președintele poate respinge o propunere doar pe motive de legalitate li se întoarce în cap. Păi, evident legalitate într-o țară ca a noastră asta înseamnă, ai dosar cu șină, ai trei copii după buletin, două timbre și cazier nu mai vechi de 10 zile? Păi ai vrut notar ales de câteva milioane de cetățeni, ai notar care te verifică și cere zece adeverințe! Nu-ți mai place?

Culeg ce au semănat! Și ăsta e doar începutul”.