(Last Updated On: April 26, 2019)

Salvatorii de la ISU Gorj prezintă povestea Lăcărmioarei care a intervenit să ajute victimele unui grav accident de circulație.

Nici ISU nu este ocolit de probleme de personal. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, dr. Raed Arafat, a declarat zilele trecute că doar 70% din posturile IGSU sunt ocupate, iar în următorii ani se aşteaptă ieşiri masive din sistem din cauza pensionărilor.

“Avem nevoie de personal, iar acest lucru se va pune în atenţia inclusiv a colegilor de la Ministerul de Finanţe, pentru că nevoia de personal este şi la Unităţile de primiri urgenţe, şi la Serviciile de ambulanţă, dar şi la unele Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă. Este clar că nu vei putea să angajezi tot ce e nevoie peste noapte şi nici nu ai de unde, dar trebuie să existe un plan pe următorii trei-patru ani, pentru a putea să acoperim aceste lipsuri, mai ales că în unele zone o să avem plecări din ce în ce mai multe din cauza pensionărilor”, a declarat Raed Arafat, citat de Realitatea TV.

ISU Gorj: „Să ajuți este cel mai nobil lucru…
Ieri, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe raza localității Polovragi în urma căruia au rezultat 6 victime!

Apelul a venit de la o doamnă care nu părea deloc panicată, ba mai mult, a oferit detalii în termeni medicali despre starea victimelor.
Echipajele sosite la fața locului au găsit-o pe această doamnă plină de sânge pe mâini și piept, ținând capul unui bărbat care era încarcerat.
(Foto) Respect, Lăcrămioara! ISU, despre accident cu 6 victime: „A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului....La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi ...” 1

(Foto) Respect, Lăcrămioara! ISU, despre accident cu 6 victime: „A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului....La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi ...” 2

(Foto) Respect, Lăcrămioara! ISU, despre accident cu 6 victime: „A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului....La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi ...” 3

(Foto) Respect, Lăcrămioara! ISU, despre accident cu 6 victime: „A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului....La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi ...” 4

Examinase victimele și le-a prezentat rapid situația colegilor noștrii care au trecut la treabă. Au descarcerat bărbatul și au preluat toate victimele printre care se aflau și două fetițe de 10 și 14 anișori!

Inițial am crezut că această doamnă are pe cineva drag printre victime pentru că nici după ce echipajele de intervenție au ajuns la fața locului ea nu a plecat și a rămas să dea o mână de ajutor.

Mai târziu, am aflat că doamna despre care vorbim este una dintre colegele noastre.
Este doamna Lăcrămioara-Maria Ion angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență!

Pe lângă spiritul său civic, modestia de care a dat dovadă este o calitate în fața căreia ne plecăm capul!

Lăcrămioara se deplasa către București alături de părinții și cei doi copii ai săi moment în care, în fața ei, s-a petrecut nefericitul eveniment.
A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului.

A cerut truse de prim ajutor celorlalți oameni care opriseră și, în același timp în care încerca să liniștească victimele care nu suferiseră leziuni foarte greve, și-a pus în practică profesionalismul și cunoștințele medicale acumulate pentru a ajuta victimele care aveau nevoie urgentă de ajutor.
N-a plecat până când nu s-a asigurat că toate victimele sunt în siguranță.
(Foto) Respect, Lăcrămioara! ISU, despre accident cu 6 victime: „A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului....La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi ...” 4

(Foto) Respect, Lăcrămioara! ISU, despre accident cu 6 victime: „A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului....La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge...apoi ...” 6

La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge…apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și puțini sunt cei care știu despre fapta ei!

Noi trebuie să îți mulțumim Lăcrămioara pentru tot ce ai făcut ieri și, cu siguranță îți vor mulțumi și victimele când vor afla că tu ai fost cea care le-a întins prima mână de ajutor!