(Last Updated On: January 14, 2019)

Medicul Dan Grigorescu aduce la cunoștința opiniei publice o situație inedită descoperită într-un supermarket. Clementine care au eticheta pe lădiță „expirat”. Au expirat clementinele sau lădița?

În 2017 a izbucnit un scandal național după ce în supermarketuri au fost găsite citrice tratate cu imazalil. Directorul general al ANPC (Autoritatea pentru protectia consumatorului), Paul Anghel, avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanţă foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislaţia UE, informează Libertatea. Majoritatea citricelor vândute acum la supermarketuri su etichetă: coaja nu este recomandată consumului uman, tratate cu imazalil”

Grigorescu Dan: „Expired! Aceste imagini sunt imortalizate de mine la un supermarket din Brașov în 07 ianuarie ora 18.14 a.c.
Am uitat de ele până azi, deși erau de importanță publică.
(Foto) Medicul Dan Grigorescu: „Expired! Aceste imagini sunt imortalizate de mine la un supermarket ...Oare ce-o fi însemnat la acel moment mențiunea (tipărită și subliniată!) EXPIRED pe eticheta de produs expus la vânzare? Ar putea cineva să ne deslușească?” 1

(Foto) Medicul Dan Grigorescu: „Expired! Aceste imagini sunt imortalizate de mine la un supermarket ...Oare ce-o fi însemnat la acel moment mențiunea (tipărită și subliniată!) EXPIRED pe eticheta de produs expus la vânzare? Ar putea cineva să ne deslușească?” 2

Oare ce-o fi însemnat la acel moment mențiunea (tipărită și subliniată!) EXPIRED pe eticheta de produs expus la vânzare?
Ar putea cineva să ne deslușească?
(NB: În mod deliberat nu am nominalizat magazinul, dar dacă semnificația e gravă, o voi face instantaneu!)”