(Last Updated On: January 18, 2019)

Școala este grea și pentru părinți, nu doar pentru elevi. Normal că vrei să îți ajuți copilul să-și facă temele.

Dar cum să rezolvi această problemă de matematică. Florin Iaru: „Aici m-am blocat.
Cred (dar nu sînt sigur deloc, da’ deloc!) că e un șpil.
Care-i șpilul, că se uită copilul la mine ca naufragiații de pe Titanic la vaporul din noapte…”
Florin Iaru: „Aici m-am blocat. ... Care-i șpilul, că se uită copilul la mine ca naufragiații de pe Titanic la vaporul din noapte…” 1

Doliana Ivan: La ce clasă? Întreb pentru că am văzut în ultima vreme “probleme” de-astea trimise de părinți din România, pt copii la clasele 1-4. Cam năucitor.

Florin Iaru: Clasa a IV-a

Dar la Limba și Literatura Română cum să explici că oficial nhu există efecte benefice magnetice în Bucegi? Rămâne copilul repetent că nu învață așa ceva?

Iulian Enache: “Educaţie”. Te miri de ce e plin de c…i cu gândire magică în jur, oameni care nu pot să înţeleagă două concepte, darămite să le lege între ele, pe care argumentul şi logica doar îi întărâtă”.
Florin Iaru: „Aici m-am blocat. ... Care-i șpilul, că se uită copilul la mine ca naufragiații de pe Titanic la vaporul din noapte…” 2
Manualul de Limba şi Literatura Română de la clasa a IV-a conţine informaţii fără nicio bază ştiinţifică. Potrivit manualului, “în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc”, informează Hotnews.ro.

 

În acelaşi text se mai spune că “este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România”, fără a preciza însă nicio sursă. De asemenea, elevii mai pot citi că “în credinţa populară românească, se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ numit Gură de Rai, un spaţiu între cer şi pământ cu caracter sfânt, un loc benefic”.