FELICITĂRI! Trei dintre cei mai buni elevi ai României au fost admişi la Oxford. Sunt colegi de clasă

Trei colegi de clasă de la Colegiul Unirea din Tg. Mureș au fost admiși la Universitatea Oxford. Un singur hop îi mai desparte acum pe cei trei elevi de visul britanic: examenul de bacalaureat.

Flavius Vlasiu, elev admis la Oxford, pentru observator.tv: Dinainte să intru la liceu am ştiu că vreau să merg în Anglia. Anul trecut prin aprilie, mai m-am uitat să văd care sunt facultăţile de top, Oxford era prima, aşa că am ţintit acolo.

FELICITĂRI! Trei dintre cei mai buni elevi ai României au fost admişi la Oxford. Sunt colegi de clasă 1

David Purcar, elev admis la Oxford: Chiar înainte am fost foarte stresat, dar în timpul interviurilor, prin faptul ca profesorii erau deschişi şi prietenoşi m-au făcut să mă simt foarte relaxat. Au vrut să vadă cum gândesc problema, cum pot să analizez concepte noi.

Victor Văsieșiu, elev admis la Oxford: A contat foarte mult inclusiv activitatea din timpul liceului,  munca pe care am depus-o constant. Ar trebui o muncă suţinută de măcar trei ore dacă se doreşte o performanţă la nivel naţional.

Prof. dr. Stănescu Aurora Manuela, dir. Colegiul National Unirea: Dincolo de ceea ce noi dăruim la clasă, contează foarte mult modul in care ei se pregătesc, hotărârea, tenacitatea cu care au dus la capăt acest drum.

Datele arată ca, la nivel naţional, procentul tinerilor care aleg să studieze în străinătate creşte anual cu 20 la sută. Cei mai mulţi nu se mai întorc în ţară.