(Last Updated On: January 18, 2019)

Marile orașe ale României gustă din binefacerile o mașină pentru fiecare. Poluare și blocaje în trafic. București, Cluj, Brașov, Timișoara, Iași. Situația este gravă mai ales dimineața, dacă plouă sau ninge.

În afara orașelor, DN 2 Bucureşti- Suceava- Siret este cel mai periculos drum din România, cu 89 de persoane decedate şi alte sute rănite grav în accidente rutiere produse anul trecut, anunță Radio Romania Actualități. Al doilea cel mai periculos drum este DN 1 Bucureşti- Cluj- Oradea şi în acest caz se înregistrează o creştere a numărului de persoane decedate şi rănite grav. Pe locul al 3-lea în acest top nedorit este DN 6 Bucureşti- Craiova- Timişoara.

Cristina Ologeanu, București: „Am plecat cu 5 minute mai târziu ca de obicei. M-am speriat de ce am văzut pe stradă, pe linia de tramvai și pe străduțele adiacente. Toată lumea pleacă fix la aceeași oră spre job? Sau doar vinerea merg toți cu mașinile la muncă?”
Cristina: „Am plecat cu 5 minute mai târziu ca de obicei. M-am speriat de ce am văzut pe stradă, pe linia de tramvai și pe străduțele adiacente. Toată lumea pleacă fix la aceeași oră spre job? Sau ...” 1

La Cluj, în unele locuri, pietonii sunt înjurați pentru că încurcă traficul auto!?
Pe grupul de Facebook Info Trafic jud Cluj, Iulia Bostan a scris: „Stimați soferi, ce tranzitati asa-zisa varianta Floresti!
Porțiunea intre capat Grigorescu, pana aproape de pancarta Floresti (strada Donath) este marcată cu multiple semne ce indica Zona Rezidentiala si limiteaza viteza la 20km/h.

Drumul este ingust, iar trotuarul lipseste cu desăvârsire, de nenumărate ori mergând cu o viteza rezonabilă (30-40km/h, fiind deja peste limita admisă) am primit flash-uri si am fost depășită de catre soferi nerabdatori, astfel creendu-se situații periculoase (un sofer după ce m-a depasit, a derapat pe zăpadă, noroc ca a reusit sa se redreseze).

In cazul pietonilor, insa, situatia a ajuns la punctul critic – incident in care o vecină a fost agresata atat verbal, cât si fizic, reprosandu-se ca circuland pe jos crează ambuteiaje. Mentionez ca in acest caz deja a fost depusă plângere penală.

De aceea, fac apel catre toti soferii ce tranziteaza zona, aveti respect si rabdare fata de toti participantii din trafic, respectati semnele de circulatie, cu toții ne grăbim, insa prefer sa fim cu 3 minute mai tarziu, decat cu 3 metri mai adânc.

Va multumesc!
P.S. 1: Daca postarea nu isi are locul aici, va rog sa o stereti.
P.S. 2: Rog pe cei ce se leagă de subiectul “viniturilor” sa se abțină de la comentarii, in trafic toti suntem egali. Cu totii avem rude ce au emigrat in strainatate si nimănui nu ne place când sunt discrimitati acolo”.