(Last Updated On: January 11, 2019)

România, țara absurdului. Un condamnat pentru viol a fost eliberat mai repede și a primit despăgubiri de la stat în valoare de 3,000 de euro. Victima nu a primit nimic. Doar a fost violată și traumatizată ia asta nu contează în mintea lui Tudorel Toader. Ce crezi că înțelege violatorul din toată treaba?

În perioada 19 octombrie 2017 – 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării. Datele reies dintr-un răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.

Chiar te simți în siguranță în România? 10.000 de deținuți au fost eliberați în baza recursului compensatoriu într-un singur an. 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării. Un violator a primit despăgubiri de 3,000 de euro de la statul român. Victima, zero lei. Mircea Marian: „  Vorbim de oameni uciși, de fete violate, de cetățeni bătuți cu brutalitate. Imaginați-vă scena fetei lovite la Alba Iulia, când aștepta liftul...Sau tânăra de 17 ani violată la Iasi, de un interlop.  Acești 188 sunt deja condamnați. Alții probabil așteaptă ...” 1

„În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că 188 de infractori liberați mai devreme în baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violență: crime, tentative de crimă, violuri, tâlhării. O altă informație oficială este că în perioada 19.10.2017 – 23.11.2018 au fost eliberați, în baza aceleiași legi, 10.880 de deținuți. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit în unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime și tâlhîrii”, scrie deputatul PNL Florin Roman, citat de Digi 24.

Acesta susține și că „în paralel cu eliberarea celor aproape 11.000 de deținuți, a scăzut dramatic numărul patrulelor poliției naționale” și invocă un răspuns oficial furnizat de Ministerul de Interne.

„Într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel național: 3.571 în 2016, 3.296 în 2017 și 3.157 în 2018. Reducerea numărului patrulelor de polițiști și jandarmi este determinată de pensionările masive de la nivelul MAI. Așadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader România a devenit raiul infractorilor și nimeni nu se mai simte în siguranță!”, mai scrie vicepreședintele PNL.

Unii dintre cei eliberați în baza recursului compensatoriu vor primi și bani de la statul român. Digi24 a relatat joi despre cazul unui violator căruia i-au fost acordate despăgubiri de 3.000 de euro pentru condițiile din închisoare și căruia i-a fost redusă pedeapsa cu 180 de zile.

Mircea Marian:Când citiți că, din 10.000 de deținuți eliberați de PSD prin recursul compensatoriu, aproape 200 au fost deja condamnați pentru că au comis noi infracțiuni violente, încercați să treceți dincolo de statistici și să realizați drama unor oameni.

Vorbim de oameni uciși, de fete violate, de cetățeni bătuți cu brutalitate.
Imaginați-vă scena fetei lovite la Alba Iulia, când aștepta liftul…Sau tânăra de 17 ani violată la Iasi, de un interlop.

Acești 188 sunt deja condamnați. Alții probabil așteaptă judecata sau au comis asemenea fapte în străinătate, departe de statisticile lui Tudorel Toader.
De ce? De ce au fost nenorociți niște oameni, de ce au suferit familii întregi? Pentru că clientela PSD, după ce a furat si fost prinsă, se grăbea să iasă mai repede din pușcărie, ca să se bucure de agoniseală.

PS: Am mai scris, da, e o problemă cu pușcăriile supraîncărcate, dar nu dai drumul la cei care au comis fapte violente, iar pe cei pe care îi eliberezi îi ții sub control – eventual cu brățară electronică și stat în casă după 7 seara”.