(Last Updated On: January 10, 2019)

Brașovul a dat comandă de 105 autobuze noi Menarinibus, produse în Turcia. Au sosit 10, 4 au fost trimise miercuri pe traseu iar unul a fost retras după câteva ore la garaj.

Potrivit bzb.ro, una dintre maşini a fost nevoită să se întoarcă la sediul societăţii, acuzând probleme la închiderea uşilor, însă şoferul nu a dorit să transporte călătorii în condiţii care nu erau optime.
Brașovul ca Bucureștiul. Autobuz nou din Turcia defect. Doar Clujul a fost deștept, a cumpărat Mercedes. Fără defecte 1

Unii dintre călători au fost încântaţi de noile maşini, dar au existat şi pasageri nemulţumiţi că au fost nevoiţi să coboare. „Sunt foarte frumoase maşinile şi e plăcut să mergi cu ele. Era nevoie de maşini noi şi mă bucur că au venit la timp”, ne-a spus unul dintre primii pasageri ai noilor autobuze.

„Am vrut să merg în Prund şi m-a dat şoferul jos din maşină. Acum trebuie să aştept încă o jumătate de oră până vine următoarea. Nu mi se pare normal”, a spus unul din călătorii nemulţumiţi.

După ce li se vor monta şi celorlalte 6 autobuze monitoarele LCD, vor intra şi acestea „în pâine”, adică în chiar zilele următoare.

Probleme cu autobuzele turcești au avut și cei de la București. Mai multe autobuze Otokar s-a defectat în primele zile de funcționare. Valer Ciobănescu a enumerat pentru “Adevărul” câteva probleme tehnice avute de autobuzele Otokar abia intrate în traseu. „Maşinile au probleme de pornire la rece şi trebuie ajutate cu baterii suplimentare. La maşinile vechi, Mercedes, nu avem astfel de probleme.

Brașovul ca Bucureștiul. Autobuz nou din Turcia defect. Doar Clujul a fost deștept, a cumpărat Mercedes. Fără defecte 2 Brașovul ca Bucureștiul. Autobuz nou din Turcia defect. Doar Clujul a fost deștept, a cumpărat Mercedes. Fără defecte 3

În plus, la cald, la pornirea de la capătul de linie scot un aşa fum că până şi pasagerii deschid geamurile că noxele ajung şi în interior. Şi sunt Euro 6″, spune sindicalistul.

Cei mai deștepți sunt cei din Cluj care au cumpărat autobuze Mercedes pe bani europeni. Noi, fără defecte.

Primarul Emil Boc a anunțat în Decembrie că alte 30 de autobuze noi, Mercedes, au intrat pe traseu. Un autobuz a costat 1.046.994 lei/ buc+TVA (aproximativ 217,000 de euro). Automat cei din București au comparat prețul cu cel al autobuzelor OTOKAR, din Turcia.

Brașovul ca Bucureștiul. Autobuz nou din Turcia defect. Doar Clujul a fost deștept, a cumpărat Mercedes. Fără defecte 4 Brașovul ca Bucureștiul. Autobuz nou din Turcia defect. Doar Clujul a fost deștept, a cumpărat Mercedes. Fără defecte 5

Cele din București sunt mai scumpe! 320 autobuze de 12 m, 238.000 euro/bucata plus TVA; 50 autobuze – 10,7 – 246.000 euro/bucata Plus TVA; și 30 autobuze de 18 m- 364.000 euro/bucata Plus TVA.