(Last Updated On: January 11, 2019)

Bobonete a fost impresionat de discursul ținut de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, joi seară, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE. Un discurs în limba română, spunând că prima maşină din familia sa a fost o Dacia 1300, a socrului său, iar acum fiul socrului său conduce un Duster, potrivit Adevarul.. În discurs nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, dar şi la performanţele sportivilor români.

Bobonete Mihai: „Discursul acestui om este un discurs foarte bine ticluit, este un mesaj plin de nuanțe si este spus in limba noastra cu referiri la nume mari ale culturii acestui popor. Are aspecte umoristice pe alocuri, gadila orgoliul oricarui roman in mare parte dar sunt cateva minute bune , in care, daca il asculti macar de doua ori, o sa va dati seama ca suna a rechizitoriu pentru cei ce stateau la loja langa Madona sau cum l-o chema pe domnul imbracat in rochia aia alba.

Va spun cu sinceritate ca ascultand discursul la un volum ridicat, s-a ridicat parul pe mine si am lacrimat spre final cand a amintit-o pe Simona Halep langa Nadia Comaneci.
A fost un discurs complet, a fost o povata excelenta si un indemn spre a fi mai buni.
Bobonete Mihai, despre discursul lui Donald Tusk: „Va spun cu sinceritate ca ascultand discursul la un volum ridicat, s-a ridicat parul pe mine si am lacrimat spre final cand a amintit-o pe Simona Halep langa Nadia Comaneci. A fost un discurs...” 1

Stiu, veti spune ca ar fi putut sa mai faca referire si la un Traian Vuia sau Henri Coanda, ca ar fi putut aminti si de Hagi sau de Marin Sorescu, de Petrache Poenaru, Ana Aslan , Anastase Dragomir, Nicolae Paulescu sau Mihai Eminescu si inca vre-o suta de nume grele dar omul a sintetizat perfect si a transmis , cred eu, fix ce trebuia sa intelegem toti.

Acum depinde de noi ce concluzii tragem si nu ma refer doar la noi astia care dam din cap sau incingem telefoanele pe canapele, ma refer la astia de ne conduc, la cei cu lanterna , pentru ca ei sunt cei ce trebuie sa ne gaseasca lumina din intuneric despre care a scris Mircea Eliade si de care a amintit Domnul Donald Tusk.

Capul sus, privirea in fata, ridicam ancora si profitam de vant, sunt ferm convins ca departandu-ne de la cheu, ne apropiem din ce in ce mai mult de destinatie si cel mai important este sa calatorim spre.
Scuzati-mi penibilitatea redactarii acestui text dar asa mi-a venit sa zic eu, dupa ce am ascultat acest discurs de mai multe ori.

Vezi aici discursul:

Sanatate frate!”