(Last Updated On: January 10, 2019)

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a lansat un avertisment în privința cremei „Aur Derm Crema”. Aceasta, notificată ca produs cosmetic, cu ingrediente naturale, conţine în realitate substanţe active medicamentoase, cu efectul terapeutic specific.

Crema conține în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens, informează digi24.ro.

Atenţie la crema cu mimoză şi smirnă! Avertismentul Agenţiei Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale 1

Conform sursei citate, produsul nefiind înregistrat ca medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competenţă a instituţiei.

“Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătaţii persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenţionează pacienţii, publicul larg să nu achiziţioneze Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis, aflat încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului”, arată ANMDM.

Agenţia avertizează că această cremă nu trebuie achiziţionată, până la finalizarea procedurii de retragere de pe piaţă.