(Last Updated On: January 11, 2019)

România a preluat oficial, joi seară, președinția Consiliului Uniunii Europene, potrivit Digi 24. Cel mai aplaudat discurs a fost al preşedintelui Consiliului European, care a vorbit în limba română la Ateneu.

Anca Simina: „Euronews și-a deschis azi matinalul – “Good morning, Europe” – cu știrea despre România. Iar știrea n-a fost cea pe care și-a dorit-o Guvernul, aceea despre repertoriul orchestrei UE, nici măcar cea despre Dacia familiei lui D. Tusk.

Anca Simina: „Euronews și-a deschis azi matinalul - “Good morning, Europe” - cu știrea despre România...” Dragos David: „Când am împlinit 100 de ani cele mai frumoase urări, în limba română, le-am primit de la un polonez! Mulțumesc Donald Tusk! Dziękuję, panie Donald Tusk!” 1

Șase luni a dat Guvernul “la perete” să pareze întrebările previzibile ale presei străine despre corupția din România. Doar că un discurs arid despre viitorul care nu-i în spate nu trece nici măcar de primul rând al sălii.

Din respect pentru zeci de diplomați și sute de funcționari români de la Comisie, oamenii care chiar muncesc pentru o Președinție rotativă decentă, tot ce ar trebui să pregătească Guvernul de acum înainte ar fi îndurabila discreție”.

Theodor Paleologu: „N-ar putea candida Donald Tusk la președinția României? E mai patriot român și mai bun cunoscător al istoriei și culturii noastre decît toate nulitățile și panaramele de la vîrful politicii românești. Pînă și limba ne-o vorbește mai bine decît fonfii care ne conduc”.

Dragos Florin David: „Când am împlinit 100 de ani cele mai frumoase urări, în limba română, le-am primit de la un polonez! Mulțumesc Donald Tusk! Dziękuję, panie Donald Tusk!

Anca Simina: „Euronews și-a deschis azi matinalul - “Good morning, Europe” - cu știrea despre România...” Dragos David: „Când am împlinit 100 de ani cele mai frumoase urări, în limba română, le-am primit de la un polonez! Mulțumesc Donald Tusk! Dziękuję, panie Donald Tusk!” 2
Cu siguranță un moment memorabil(poate unicul) al centenarului, cine am fost, cine suntem și cine am putea deveni!”