(Last Updated On: January 14, 2019)

Guvernul PSD a eliberat un criminal mai repede din închisoare. Avea de executat 15 ani și a fost eliberat după ce a stat în pușcărie un pic peste 11 ani. Criminalul a ieșit din pușcărie și a mai omorât un om.

Un bărbat recidivist din judeţul Alba, condamnat pentru tentativă de omor şi tentativă de omor deosebit de grav şi eliberat recent în baza legii recursului compensatoriu, l-a înjunghiat mortal pe un tânăr în vârstă de 25 de ani, în urma unui conflict izbucnit într-un club din Mediaş, informează Adevarul.
România „sigură”. Radu Hossu: „Guvernul și coaliția de guvernare este complice la crimă. (pentru cei ce nu au aflat încă) Un individ ce a fost condamnat pentru crimă a ucis din nou, în Mediaș, folosindu-se de un cuțit.  Acest individ a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu....Nu pot accepta că trebuie să plătesc statului taxe și impozite și statul să mă pună voit, în pericol...Soluțiile de urgență”: 1

Radu Hossu: „Guvernul și coaliția de guvernare este complice la crimă.
(pentru cei ce nu au aflat încă) Azi noapte un individ ce a fost condamnat pentru crimă a ucis din nou, în Mediaș, folosindu-se de un cuțit.

Acest individ a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu.

În octombrie, Ministrul Tudorel Toader, cel ce a susținut legea 169/2017 se arăta șocat de numărul mare al deținuților eliberați prin această lege. Numărul lor actual este în acest moment – potrivit ANP – de peste 13.000, iar acest număr va continua să crească până în 2022.

Aproape toți cei din PSD, ALDE și UDMR au votat pentru lege în Camera Deputaților, camera decizională. Un PNL-ist a votat și el pentru: Ioan Cupșa.

Toți acești parlamentari care au votat pentru această lege sunt vinovați în ochii mei de complicitate, participare indirectă la crimele, violurile, tâlhăriile ce se vor petrece din cauza acestei legi.

Sunt vinovați pentru că în infinita lor iresponsabilitate au permis eliberarea unor condamnați pentru ilegalități grave au fost eliberați.

“Să avem grijă de noi de acum înainte, pentru că altceva nu avem ce face” îmi spune iubita mea. Păi nu, pentru că în baza contractului social dintre mine și stat, eu îmi deleg din puterea de cetățean instituțiilor tocmai pentru ca ele să vegheze și să aibă grijă de mine în cele mai multe situații. Mai ales în situațiile ce țin de stat și instituții.

Nu pot accepta că trebuie să plătesc statului taxe și impozite și statul să mă pună voit, în pericol. Toate studiile despre eliberare, aministie, grațiere arată că, mai ales în societățile ce nu au un sistem de reabilitare și reintegrare a deținuților – cum România este – deținuții vor recidiva. Nu trebuie să fi doctor în drept ca să citești și să nu accepți o asemenea lege.

Incompetența acestui guvern, acestui ministru al Justiției, al acestui Parlament a dus la această crimă și va duce și la altele.

Viața noastră nu mai este în siguranță în România! Noi, niciunul dintre noi nu mai este la fel de sigur ca înainte de lege. Nu pot să accept așa ceva.

Soluțiile de urgență:
1. OUG prin care să se suspende legea.
2. Opoziția să facă bine și să își pună orgoliile în cui și să-și găsească repede o strategie comună de a elimina acest guvern de la frâiele puterii.

3. Votul din 2019 și 2020 va schimba fața României în bine sau o va lăsa să continue înspre o țară în care nu merită să trăiești. Dacă nu vom înțelege că trebuie să mergem să votăm, – după ce punctul 2 care e în responsabilitatea politicului de opoziție va fi pus în practică – atunci mai bine ne facem de pe acum bagajele și plecăm. Pentru binele fiecare dintre noi.

Tudorel Toader trebuie să își asume vina și să demisioneze. Parlamentarii ce au votat pentru această lege să țină minte că sunt vinovați (nu mă aștept de la demisii). Opoziția să facă bine și să facă politică.

Am revenit pe facebook doar pentru acest lucru și voi rămâne să scriu în fiecare zi acest text până când ori cei vinovați de această lege pleacă, ori trebuie să plec eu.

Vezi aici Video:

În primul comentariu este filmulețul crimei. Necenzurat. Vă invit să vă uitați, căci de închideți ochii nu înseamnă că omul ăla nu a fost ucis”.