(Last Updated On: January 21, 2019)

Premierul Viorica Dăncilă a stârnit un val de simpatie după ce Libertatea ar fi atacat-o că a adoptat un copil la 26 de ani. Rareș Bogdan s-a declarat dezamăgit de atitudinea unor jurnaliști care au atacat-o luni pe Viorica Dăncilă pentru faptul că a înfiat un copil în urmă cu 29 de ani.

Adriana Săftoiu, a reacționat și el la articol. “Motive să o felicit pe doamna Dăncilă nu prea am avut. Astăzi, însă, m-a suprins plăcut pentru o decizie pe care a luat-o la 26 de ani. E o decizie care m-a făcut întotdeauna să privesc cu admirație acele familii care și-au asumat această responsabilitate. Nu știu care a fost interesul de a prezenta public subiectul, dar a reușit să mă determine să o privesc cu simpatie pe dna Dăncilă, pentru prima dată.”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Rareș Bogdan: „Pentru prima dată în viața mea îi dau un like lui Dăncilă. Mi-a devenit simpatică..." Alexandru Cautis: „Nu credeam să o laud vreodată pe Viorica Dăncilă. O fac azi cu aceeași putere cu care am criticat-o și o voi mai critica când greșește ca politician-marionetă a unui ...” 1

Alexandru Cautis: „Mesaj pentru doamna Dăncilă.
Nu credeam să o laud vreodată pe Viorica Dăncilă. O fac azi cu aceeași putere cu care am criticat-o și o voi mai critica când greșește ca politician-marionetă a unui pungaș ordinar:

Viorica Dăncilă a greșit și greșește mult, dar a făcut cândva un lucru minunat, extraordinar, mai puternic poate decât toate slăbiciunile ei trecute și prezente: A înfiat un biet copil abandonat în spital, la naștere.

Când își va termina mandatul de premier va fi prima femeie prim-ministru din istoria românilor și probabil nu va avea multe realizări politice. Ba dimpotrivă… Cu toate acestea sper ca peste ani să dăinuie legat de numele ei acest aspect care este cu adevărat esența noutății: A ajuns premier nu doar o femeie, ci o femeie care a dat în viață ce are mai bun o femeie: iubirea de mamă. Pentru a putea oferi această iubire maternă a trecut și peste impasul sorții.

Poate că Dumnezeu a dat țării această femeie premier nu ca o pacoste, deși așa eram și eu înclinat să o consider, ci pentru a fi un exemplu despre ce înseamnă a fi cu adevărat femeie.

Viorica Dăncilă avea o șansă la 50.000.000 să ajungă premier, căci nu are calitățile necesare funcției. Dar cîte femei dintre milioane de femei iau la pieptul lor un nou-născut abandonat într-o maternitate? După calculele omenești Viorica Dăncilă nu avea sens să ajungă premier. După calculele lui Dumnezeu poate că tocmai una ca ea merita, avea sens să fie prima femeie premier din istoria românilor…

Să dea Dumnezeu ca Viorica Dăncilă să greșească mai puțin în viața de politician! (Sau să-i dea un gând
bun ca la înfierea bietului copil. Gândul bun de a nu face răul pe care i-l cere pungașul de Dragnea…)”

Rareș Bogdan în emisiunea sa de luni seara de la Realitatea Tv: “Pentru prima dată în viața mea o să-i dau un like Vioricăi Dăncilă. Nu am decât cuvinte critice, demolatoare la adresa politicilor și prestației sale, în schimb pe o chestiune umană îi dau like. Nu pot să fiu de acord niciodată să ataci familia unui politician, fie el și aflat într-un total dezacord cu tine. Nu am văzut vreo calitate la această doamnă, m-am chinuit de un an și ceva să găsesc o calitate și nu am găsit.

Azi am găsit o calitate. Am văzut cum colegii de la un ziar au atacat-o că a înfiat un copil, care a ajuns acum la 29 de ani, l-a luat la câteva luni. Eu în urmă cu un an și ceva am dorit același lucru, să înfiez o fetiță, de la o mînăstire.

Noi avem deja un băiețel minunat… Dar să ataci un om aflat și într-un antagonism total cu politicile tale editoriale pentru faptul că a înfiat un copil mi se pare o nesăbuință și o nesimțire. Nu cred că lupta politică poate coborâ atât de jos. Îi felicit pe colegii mei de la Realitatea care au luat decizia să nu exploateze acest subiect. Din punctul meu de vedere e o ticăloșie.

Iată că pentru prima dată de când e premier, de un an și o lună, mi-a devenit Viorica Dăncilă simpatică. Bun, mi-a fost simpatică doar pentru câteva ore, după care s-a transformat din nou în cârpa de șters pantofi a lui Dragnea și a lui Tudorel Toader pentru că încearcă să promoveze această ordonanță ticăloasă”, a spus Rareș Bogdan în emisiunea sa de luni seara.