(Last Updated On: January 9, 2019)

Medicul Dan Grigorescu spune că îi este rușine de salariul primit după ce a aflat cât câștigă un cercetător care a făcut școală la fel de mult ca el.

În acest timp, arhitecții, inginerii și muncitorii din construcții nu vor contribui la Pilonul II de pensii în următorii 10 ani. Cele 3,75 de procente care mergeau în contul pensiei administrate privat vor rămâne în mâna salariaţilor, prevede ordonanţa guvernului, intrată în vigoare la inceputul anului, informează Digi 24.

Grigorescu Dan: „Afară! Afară, cu cei deștepți din țară!” În condițiile prezentate, deși unii ar zice că am înnebunit, mie mi-e o mega-jenă că, medic fiind (deci echivalent în studii cu cel la care se referă “postatorul” pe care îl “distribui” mai jos), sunt plătit de zece ori mai bine. De același stat de drept!

Medicul Dan Grigorescu: „Afară! Afară, cu cei deștepți din țară!" În condițiile prezentate, mie mi-e o mega-jenă că, medic fiind (deci echivalent în studii cu cel la care se referă "postatorul" pe care îl "distribui" mai jos), sunt plătit de zece ori mai bine. De același stat de drept!  Cred însă că, și mai jenă ar trebui să le fie parlamentarilor care ...” 1

Cred însă că, și mai jenă ar trebui să le fie parlamentarilor care își scriu legi și pe care și le votează, cu prioritate și în condiții de maximă imoralitate, în care își stabilesc propriile salarii “speciale” și majorările aferente. Pentru care nu există nici cea mai mică justificare!
Sorry, ar fi una: cea din titlu!”

Paul Palencsar: „Astăzi am văzut un fluturaș de salariu. Suma era 1.250 de lei, net, în mână, pentru 168 de ore lucrate. Acești bani trebuie să ajungă unui om timp de o lună de zile.

Casă, masă, hrană, haine, transport, sănătate, recreere, vacanțe, cărți… Totul doar din salariu. Vreți să aflați ce profesie are salariatul în speță? Cercetător la Academia Română, filiala Iași, absolvent de facultate, master, doctorat, post-doctorat, autor de studii și articole publicate în reviste de specialitate filologică, cunoscător impecabil a două limbi clasice și două limbi de circulație internațională, autor a numeroase cărți de filologie, cu mare impact în cercetare.

Vi se pare dramatic? Așa și este, dar nu contează. Important e că Dragnea se va căsători cu Irinuca, Dăncilă e prim-ministru, iar Vâlcov ascunde lingouri de aur prin cimitire.

Cine vrea să facă cercetare în România e liber, dar cu bani aduși de-acasă, de la mă-sa. Să auzim de bine!”