(Last Updated On: January 20, 2019)

Meciul Simona Halep- Serena Williams a aprins spiritele din lumea tenisului. Experții americani de la postul ESPN au analizat punctele tari și slabe ale celor două jucătoare și și-au stabilit favoritele.

Pentru Mary Joe Fernandez, fostul număr 4 mondial din WTA, Simona trebuie să joace un tenis la cel mai înalt nivel, adică să servească foarte inteligent și să caute schimburile de mingi cât mai lungi.

Simona Halep - Serena Williams. Ce spun experții americani de la ESPN, cine ar câștiga partida 1

“Simona trebuie să servească foarte bine, Serena a returnat până acum foarte bine. Și a făcut-o încă din prima servă a adversarelor. Trebuie să încerce să servească foarte mult la corp, să nu îi ofere prea mult timp de reacție Serenei și trebuie să extindă schimbul de mingi. Serena se mișcă mult mai bine anul acesta, dar cred în continuare că aici poate să câștige meciul Simona, în mod special mișcând-o în partea dreaptă a terenului”.

Chanda Rubin, fostul număr 6 WTA, spune că viteza Simonei va fi marele ai atu în fața Serenei, dar admite că jucătoarea noastră trebuie să aibă și un serviciu foarte bun. “În mod evident, viteza reprezintă marele ei atu și forța de a lupta. Ambele fac parte din stilul ei. Trebuie să ridice nivelul de intensitate, cred că trebuie să o forțeze pe Serena să se miște și să mărească durata schimbului de mingi. Şi serviciul ei trebuie să fie unul exploziv”, a spus fosta jucătoare de tenis, potrivit Digi Sport.

“Am un sentiment că Simona va trebui să spargă un zid de cărămidă, iar pentru asta va trebui să o oblige pe Serena să lovească mai mult și mai tare. Pentru Halep ar fi bine să-și contruiască o presiune suficientă, care să o facă pe Serena să dispară din joc și să controleze câteva puncte importante. În aceste condiții, Serenei nu-i va rămâne decât să se bazeze pe al doilea serviciu al Simonei”, a spus și Mark Hlawaty, fostul partener de antrenament al Serenei.

Simona Halep - Serena Williams. Ce spun experții americani de la ESPN, cine ar câștiga partida 2

În ceea ce privește favorita acestui mare meci, Mary Joe Fernandez merge pe mâna Serenei: “Cred că va fi un meci strâns, dar Serena o să câștige”. La fel și Jelena Dokic: “Cred că Serena are mult mai multe arme în acest moment. Am jucam împotriva Simonei, știu cum e, nu e vorba numai de putere, ci și de acuratețe și consistență. Trebuie să spunem că Serena este favorită”.

În altă ordinde de idei, Daiana Iastremska, locul 57 WTA, i-a luat numai 3 ghemuri americancei Serena Williams, locul 16 WTA, sâmbătă, în partida din turul al 3-lea al Australian Open, apoi ucrainenaca a izbucnit în plâns.

“Ai jucat extraordinar. Ai jucat atât de bine! Nu plânge! Ai jucat foarte bine”, a încurajat-o Williams, potrivit Stirile Pro Tv.

Partida Simona Halep- Serena Williams va avea loc luni, de la ora 10:00, ora României, și va fi transmisă în direct de Eurosport.