(Last Updated On: December 7, 2018)

Printre victimele protestatarilor din Franța se află și un șofer de TIR român. Acesta a fost bătut pe autostradă, cu parul, de protestatarii în veste galbene.

Șoferul român a fost lovit în faţă, prin geamul camionului, cu o bâtă, de unul dintre protestatari, după ce a fost oprit la un baraj al protestatarilor pe 30 noiembrie, la nodul de trafic Innovia, în Jura, vestul Franţei.

Vestele Galbene. Un şofer român de TIR a fost bătut în Franţa, pe autostradă, cu parul de un protestatar 1

Românul a avut o discuţie mai aprinsă cu cîţiva dintre ei şi unul l-a lovit violent, informează observator.tv.

Protestatarul acuzat de lovirea românului a fost arestat la scurtă vreme după incident, iar joi a fost condamnat de tribunalul din Jura la un an de închisoare. Şoferul a povestit că vorbea din cabină cu protestatarii, când unul dintre ei, cu un par în mână, i-a strigat “român împuţit”, apoi l-a lovit direct în faţă, prin geamul deschis de la cabină.

Acuzatul nu a negat faptul că i-a dat un par în cap românului, dar spune că nu l-a insultat şi că de vină ar fi şoferul, care a încercat să forţeze trecerea de baraj. În acel moment, susţine protestatarul francez, el a vrut să lovească cu bâta camionul, dar l-a lovit pe şofer pentru că era geamul deschis.