(Last Updated On: December 6, 2018)

PSD a reușit performanța să fie mai înjurat ca PDL-ul după doar doi ani de guvernare. Sociologul Sebastian Lazaroiu spune că șefii din PSD știu că partidul e praf dar nu-i mai interesează. Ei vor doar amnistia și să rămână cu banii furați. Cei din eșaloanele din mijloc mai au speranță că după ce șefii vor da amnistia și vor fi măturați de la guvernare vor reveni miraculos la următoarele alegeri contând pe faptul că românii sunt prea proști. Cel mai mult de suferit au membrii și susținătorii PSD. Aceștia primesc cele mai multe înjurături și critici pe gratis.

Sociologul Sebastian Lazaroiu: „Circulă un sondaj IMAS cu PSD la circa 25%. Nu mă surprinde. Trendul descendent s-a accelerat de multișor.
După doi ani de guvernare, cu mărit pensii, salarii, scăzut taxe, să-ți injumătățești capitalul electoral e o performanță deosebită. Ai zice că țara asta e locuită de nebuni și cârcotași, dacă n-ai ști și cealaltă parte a poveștii.
Sebastian Lazaroiu: „Circulă un sondaj IMAS cu PSD la circa 25%. După doi ani de guvernare, cu mărit pensii, salarii, scăzut taxe, să-ți injumătățești capitalul electoral e o performanță deosebită. Ai zice că țara asta e locuită de nebuni și cârcotași, dacă n-ai ști și cealaltă parte a poveștii.  Când ai ajuns aici știi că s-a terminat. Știi că după ce dai amnistia și grațierea te duci lejer sub 20%, dar nu mai ai nimic de pierdut oricum.   Practic, Dragnea desființează ...” 1

Oricum ar fi, povestea merită să intre în manualele de politologie la capitolul “simulacru de partide”, categoria “secta sinucigașilor”.
Să ne bucure că e la 25%? I-ar opri asta de la demolarea instituțiilor? Ar interveni instinctul de conservare?

Din păcate, nu, pentru că nu vorbim de un partid, cu adevărat, ci de o federație de clanuri mafiote, unite acum de un singur obiectiv: amnistia și grațierea (și liberi și cu banii furați).

Când ai ajuns aici știi că s-a terminat. Știi că după ce dai amnistia și grațierea te duci lejer sub 20%, dar nu mai ai nimic de pierdut oricum.

Practic, Dragnea desființează organizația (nu-i zic partid, pentru că nu e) în veselia bolnavă a membrilor. După treizeci de ani, se vede exact ce au construit Ion Iliescu și Adrian Năstase. Un agregat straniu care se autodizolvă, nenorocind o țară.

Sigur, pseudo-partidul ăsta are așteptări și mecanisme de auto-păcălire diferite în funcție de nivel.

Cei de la vârf știu că s-a terminat, dar interesele lor individuale vor triumfa.

Cei de pe la mijloc speră că va mai fi o revenire miraculoasă în apropierea alegerilor, dar nu vor să-și tulbure marele festin al guvernării cu griji de genul ăsta. La urma urmei, mai sunt și alte partide, sari la timp în altă barcă și te salvezi, e rețetă verificată.

La bază e tragedia. Acolo avem captivii propagandei, ușor de păcalit de comentatorii plătiți, de sondajele măsluite, de tonul tâmp-victorios al unora precum Codrin, Mitralieră, Pop și alții. Ei se trezesc abia după exit-polluri și înjură obidiți marea conspirație occidentală: facebook, Soros, Timmermans, dupa care se intorc cuminți la locurile lor, la fel de săraci, visând la următoarele alegeri când “ai noștri vor birui iarăși”.

Sondaj IMAS pe luna noiembrie:
PSD – 24,9%.
PNL – 23,3%.
USR – 14,8%.
ALDE – 11,7%.
MRI – 8,2%.
UDMR – 5,8%.
PRM – 2,4%.
PMP – 2,1%.
PNTCD – 2,0%.
PRU – 0,3%.
Alt partid – 4,4%