(Last Updated On: December 5, 2018)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a transmis că a declanșat procedura de cercetare disciplinară a profesorului Ion Bobea, cel care i-a dus pe elevi la Alba Iulia fără să le asigure cazare. De asemnea, și directorul Școlii Gimnaziale Dăneasa va fi cercetat.

“În urma verificărilor efectuate în data de 3 decembrie, de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, s-a constatat că, în marea majoritate, dosarul organizării excursiei a fost întocmit cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. S-au constat două vicii de procedură constând în neîndeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopţi de cazare a copiilor şi necooptarea a încă unui cadru didactic însoţitor.

Prima măsură luată în cazul profesorului de religie care a mers cu elevii la Alba Iulia, fără a avea cazare 1

S-a propus declanşarea procedurii cercetării disciplinare a domnului profesor Bobea Ion, precum şi a domnului profesor Dănescu Georgian, director al Şcolii Gimnaziale Dăneasa”, se arată în comunicatul semnat de inspectorul şcolar general Ion Adrian Bărbulete, citat de stirileprotv.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, echipele de intervenţie au fost solicitate în seara de 1 Decembrie, după ce unui copil i s-a făcut rău în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Cadrele medicale au preluat victima şi au dus-o la spital.

În acest fel, autorităţile au descoperit un grup de 22 de elevi, din care făcea parte şi cel dus la unitatea medicală, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, din judeţul Olt, însoţiţi de un profesor. Aceştia asistaseră la manifestările prilejuite de Ziua Naţională de la Alba Iulia, dar pentru că nu aveau cazare intenţionau să înnopteze în catedrală.