(Last Updated On: December 1, 2018)

România la 100 de ani de la Marea Unire. Suntem aici și nu prea. 5-6 milioane de români au fugit pur și simplu din România coruptă. Dacă te îmbolnăvești, mai bine fugi din țară. Unii se bucură, alții privesc cu îngrijorarea viitorul.

Magda Vasiliu Stoian: „Parade militare, discursuri pompoase, lacrimogene, stegulete la oglinzile masinilor, declaratii pline de patos…. Stam bine la capitolul asta. Foarte bine….Imi iubesc tara.

Prezentatoarea Magda Vasiliu: „Imi iubesc tara. N avem practic nimic. Nimic. Mall - uri, catedrala, si beculete de Craciun.... Dupa 100 de ani Romania e cea mai saraca tara europeana, fara autostrazi, fara spitale, cu o rata record a violentei in familie, pentru ca Romania nu mai are educatie...Asa ca azi sunt trista. Am o strangere de inima gandindu ma la ...” 1

Iubesc ulitele desfundate, cuiburile berzelor, mirosul de fum, iarna, in sate uitate de lume…. Dar, tocmai pentru ca mi iubesc tara nu pot sa nu ma gandesc cu furia izvorata din neputinta de a schimba ceva, la toate cate sunt rele in tara mea….

Dupa 100 de ani Romania e cea mai saraca tara europeana, fara autostrazi, fara spitale, cu o rata record a violentei in familie, pentru ca Romania nu mai are educatie… Nu mai contam in sport decat pe alocuri ( gratie daruirii unor oameni, nu pentru ca s ar investi in sport), n avem cercetare, nu producem mai nimic, avem scoli cu wc ul in curte, batrani care traiesc cu cateva zeci se lei pe luna in case de chirpici…

Copiii mor in spitale, adultii la fel… N avem practic nimic.

Nimic. Mall – uri, catedrala, si beculete de Craciun….

Asa ca azi sunt trista. Am o strangere de inima gandindu ma la ce s a visat pentru tara asta acum 100 de ani si la ce s a ajuns. E vina tuturor. E si vina mea. Se va schimba vreodata ceva? Habar n am.. Imi iubesc tara pentru ce a fost si pentru ce ar fi putut sa fie….

.Nu pentru ceea ce este acum – o tara condusa de niste infractori, la marginea Europei, in care oamenii nu au altceva decat sperante si vise infrante”.