(Last Updated On: December 13, 2018)

România a reușit să se califice în semifinalele Campionatului European de handbal după ce Olanda a învins Germania, 27-21. Olanda a terminat pe primul loc în grupă, România pe doi, grație victoriei împotriva Norvegiei. România va juca cu Rusia iar Olanda cu Franța.

Calificarea este umbrită de accidentarea Cristinei Neagu. Selecționerul reprezentantei României, Ambros Martin, s-a arătat foarte afectat de accidentarea suferită de Neagu.

“Când joci asemenea meciuri tari trebuie să fii bun în toate situaţiile. Cred că am jucat bine astăzi, în ofensivă am creat multe situaţii. Poate că am fost puţin moi în anumite momente, în prima repriză am avut încredere. Ungaria este o echipă dificilă, jucau fără presiune deoarece nu mai se puteau califica.

FELICITĂRI! România s-a calificat în semifinalele Campionatului European. Olanda ne-a ajutat 1

Cu toţii am luptat pentru a fi în semifinale. Am calculat doar să depindem de noi, să câştigăm noi. Acum trebuie să aşteptăm.

Toţi ne gândim la Cristina acum. A păţit ceva la genunchi, nu ştim ce s-a întâmplat, lucrurile nu arata prea bine” a spus Ambros Martin după partida, scrie sport.ro.

Şi coechipierele Cristinei Neagu și-au exprimat părerea de rău față de incidentul din timpul partidei.

„Am avut multe situaţii clare pe care nu le-am utilizat şi ne-a costat. Puteam câştiga meciul ăsta. Am avut şi cinci goluri, am fost super motivate, dar meciul are 60 de minute, am făcut foarte multe greşeli. Nu am avut emoţii, dar au fost şi multe faze care puteau fi de partea noastră. Nu au fost. Am ratat mult. Mă doare sufletul pentru Cristina Neagu, sper din tot sufletul să nu fie ceva grav. Mă doare foarte tare. În meci am fost la mâna noastră. Noi trebuia să dăm tot şi să câştigăm, nu să stăm la mâna altora. Vom vedea”, a declarat Crina Pintea.

„Nu ştim ce s-a întâmplat cu Cristina, se pare că i-a fugit genunchiul, poate e ruptură de ligamente, trebuie să aşteptăm să facă RMN şi să vedem ce e cu ea. Se pare că avem o problemă psihică, nu ştiu de ce nu putem să gestionăm meciurile decisive. Nu am avut apărare, ăsta e rezultatul final.

Dacă luăm prima săptămână de la Europene, merităm calificarea, dacă o luăm pe a doua, nu! Vom vedea”, a declarat Eliza Buceschi, la TVR.

„Ne-am luptat până la ultima secundă. Despre Cristina … Nu cred că a fost un fault fair-play, nu cred că trebuie mers atât de departe pentru niciun rezultat. Cu Cristina, fără ea, România trebuie să meargă mai departe.