(Last Updated On: December 5, 2018)

De ce nu se aude la Cluj, Timișoara, Arad, Oradea, Brașov, Sibiu o asemenea grozăvie? Aproape toți ambulanțierii din Corabia, Dolj, au fost prinși de procurori că furau motorina din salvări. Ei mergeau cu viteză redusă la intervenții pentru a acoperi paguba. Procurorii suspectează că acest lucru a dus la decesul mai multor pacienți.

Lucian Mindruta: „Imi pare rau, dar cineva pare ca l-a batut azi pe Iordache in materie de mizerie morala.
Si anume angajatii de la Ambulanta Corabia, acuzati ca de mai multi ani furau motorina de la salvari.
Si, ca sa nu se vada, MERGEAU MAI INCET la interventiile URGENTE.

De ce nu se aude la Cluj, Timișoara, Arad, Oradea, Brașov, Sibiu o asemenea grozăvie? Lucian Mindruta: „Imi pare rau, dar cineva pare ca l-a batut azi pe Iordache in materie de mizerie morala. Si anume angajatii de la Ambulanta Corabia, acuzati ca de mai multi ani furau motorina de la salvari. Si, ca sa nu se vada, MERGEAU MAI INCET la interventiile URGENTE.  Ingelegeti grozavia? Oamenii astia sunt acuzati ca...” 1

Ingelegeti grozavia? Oamenii astia sunt acuzati ca mergeau la consum, in drum spre bolnavii carr aveau nevoie de ei URGENT!
Daca povestea se confirma la tribunal, concluzia nu poate fi evitata:
Nu, totusi nu conducatorii ne dau lectii de ticalosie.

Condusii se pricep si ei foarte bine!”

Ministerul Sănătății a transmis printr-un comunicat că activitatea la Serviciul de Ambulanță Corabia va fi asigurată cu personal specializat detașat din Caracal și Slatina.

„Sorina Pintea, ministrul Sănătății a solicitat conducerii SAJ Olt în această dimineață o informare privind situația asigurării asistentei medicale de urgență la nivelul județului Olt. Ministrul Pintea a cerut să se ia toate măsurile pentru asigurarea continuității serviciilor către populație și a solicitat scoaterea de urgență la concurs a 15 posturi pentru șoferi la SAJ Olt”, transmite ministerul potrivit Libertatea.

Cincisprezece ambulanțieri ai Stației de Ambulanță Corabia din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt sunt cercetați pentru delapidare, fals și uz de fals, iar 13 dintre ei au interdicția de a-și mai exercita atribuțiile de serviciu.

În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penală faţă de 15 dintre cei 17 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Corabia. Aceştia ar fi sustras combustibil din autospeciale. „La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penală faţă de un număr de 15 inculpaţi , ambulanţieri în cadrul Serviciului de Ambulanţă Corabia, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals.

La data de 4.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar faţă de 13 inculpaţi, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Ambulanțierii de la stația Corabia sunt acuzați că, timp de trei ani, au furat combustibil din autospecialele destinate transportului pacienților, pentru a acoperi furtul apelând inclusiv la metoda rulării cu viteze mai mici decât cele impuse de gravitatea cazurilor medicale. Procurorii spun că investighează inclusiv dacă există o legătură de cauzalitate între decesul unor pacienți și faptul că ambulanțele rulau cu viteză foarte mică.”