(Last Updated On: December 4, 2018)

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a cerut Inspectoratului şcolar din Olt să facă verificări în cazul profesorul de religie care i-a ținut pe cei 22 de copii în catedrala din Alba Iulia, pentru că nu aveau cazare.

Profesorul de religie care a organizat excursia a încercat, luni, să dea vina pe un preot care i-ar fi promis că le va oferi adăpost gratuit elevilor la seminarul teologic, dar nu s-ar fi ţinut de cuvânt, scrie stirileprotv.ro.

Ce riscă profesorul de religie care și-a dus elevii într-o excursie de 2 zile fără cazare. Starea copiilor 1

Ion Bodea, profesor de religie: „Trebuia să iau poate mai din timp legătură cu seminarul sau un alt liceu care să ne cazeze aşa, mai aproape, gratuit. Trebuia să vorbesc, ca să fim siguri. Asta am de reproşat.”

Organizatorul susţine inclusiv că părinţii au ştiut că elevii nu vor avea unde să doarmă.

După ce autorităţile au aflat întreaga poveste, copiii au primit adăpost şi o masă caldă la un colegiu din Alba Iulia, iar în noaptea de luni spre marți au ajuns cu trenul acasă. Între timp, la şcoală din Olt unde învaţă aceştia au început mai multe anchete. Excursia a fost pusă la punct cu acordul directorului.

Georgian Dănescu, director Școala Gimnazială Dăneasa: „Ne-am gândit că totul o să fie în ordine. Am aprobat cu bune intenţii plecarea aceasta. Poate de acum o să fim mai atenţi la documentele excursiei şi o să respectăm cu trebuie metodologia.”

Când vine vorba despre organizarea unei excursii, regulile Ministerului Educaţiei sunt clare. La 10 elevi, trebuie să existe un cadru didactic însoţitor. În cazul de faţă au fost de două ori mai mulţi doar cu profesorul de religie. În plus, în documentaţia prin care se aprobă deplasarea nu se făceau referiri la cazare.

Mariana Gheorghe, inspector școlar adjunct ISU Olt: „Domnul director trebuia să se asigure în momentul în care copiii au plecat în excursie că este greu să crezi că în decurs de două zile nu vor obosit și nu vor avea nevoie de cazare.”

Dascălul şi directorul sunt cercetaţi disciplinar. În situaţia în care vor fi găsiţi vinovaţi riscă cel mult un avertisment ori o penalizare la salariu.