(Last Updated On: December 12, 2018)

Aproximativ 2,000 de persoane au fost blocate marți seară în Parlamentul European după ce au fost trase focuri de arme la Târgul de Crăciun din Strasbourg. 3 persoane au fost ucise și cel puțin 12 rănite.

Mihaela Gherghisan, jurnalistă RFI: „La aceasta ora ar fi 2000 de persoane blocate în Parlamentul European. Politia cauta doi suspecti. Cel care a deschis focul la Targul de Craciun a luat un taxi dupa o confruntare cu politia, soferul taxiului spune ca omul era ranit.

Atac Târgul de Crăciun din Strasbourg. Mihaela Gherghisan: „La aceasta ora ar fi 2000 de persoane blocate în Parlamentul European....  Primarul orasului Strasbourg anunta ca...” 1

Printre victime (patru la numar pâna acum) s-ar afla si un asistent parlamentar. Primarul orasului Strasbourg anunta ca Târgul de Craciun va fi închis mâine în semn de respect pentru victime”

 

„Solidaritatea întregii naţiuni pentru Strasbourg, victimele noastre şi familiile lor”, a scris şeful statului după ce a prezidat o reuniune de criză la sediul Ministerului de Interne, la Paris.

 

Între timp, deputaţii europeni, blocaţi de la lăsarea serii în Parlamentului European de la Strasbourg, au început să părăsească sediul PE miercuri în jurul orelor 01:00, relatază Digi 24.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, cunoscut de poliţie în legătură cu activitate infracţională fără caracter terorist (fişă S, infracţiuni de drept comun), a deschis focul în jurul orelor 20.00 (19.00 GMT) în centrul istoric al oraşului, unde se organizează tradiţional Târgul de Crăciun care atrage milioane de turişti veniţi din întreaga lume.

Rănit de o patrulă de soldaţi din cadrul Operaţiunii Santinela, autorul atacului armat a reuşit să fugă şi era în continuare căutat.