(Last Updated On: December 4, 2018)

Alexandru Drăghici, un tânăr student la Facultatea de Agronomie din Craiova, a reușit să își aducă părinții înapoi în țară după ce a pus pe picioare o  afacere cu un soi de căpșune care au rod din aprilie până cade prima zăpadă.

Familia Drăghici, din comuna doljeană Mârşani, a început afacerea cu căpşune în urmă cu patru ani. Ideea i-a venit lui Alex, fiul soţilor Drăghici, student la Facultatea de Agronomie din Craiova: „Îmi doream enorm să-mi aduc părinţii acasă.

Alexandru Drăghici și-a adus părinții acasă după ce au muncit 12 ani în Italia: ”Îmi doream enorm să-mi aduc părinţii acasă. Timp de 12 ani, eu şi fratele meu nu i-am avut lângă noi. Au muncit 12 ani în Italia, au pus ban pe ban pentru ca noi să avem un trai mai bun. Mereu când le spuneam să...” 1

Timp de 12 ani, eu şi fratele meu nu i-am avut lângă noi. Au muncit 12 ani în Italia, au pus ban pe ban pentru ca noi să avem un trai mai bun. Mereu când le spuneam să vină acasă îmi spuneau că nu au ce să facă aici, că e imposibil să câştige banii pe care îi câştigă în străinătate”, a povestit Alex, citat de gazetaromaneasca.com.

Studentul ştia că își poate aduce părinţii în ţară decât dacă le spune că acasă pot demara împreună o afacere profitabilă, în domeniul agriculturii. A început să studieze și a descoperit un soi care dă rod tot timpul anului, gândindu-se că oricine și-ar dori să mănânce căpșune toamna sau iarna, nu din sere, ci direct de pe camp.

Astfel, părinții tânărului – Bety și Florin Drăghici au revenit acasă și au început afacerea de familie. Au închiriat în comuna Mârşani 2 hectare de teren, lăsate în paragină. Banii economisiţi în Italia, 30.000 de euro, i-au investit în plante şi în instalaţiile de picurare.

Alex se gândeşte deja să-şi extindă afacerea! Are multe cereri din ţară, a început să intre cu marfa şi în supermarketuri, dar ce este cel mai important pentru el în acest moment este să reuşească să acceseze fonduri europene.