(Last Updated On: December 6, 2018)

Alexandru Crăciun, un român de 32 de ani din Brașov, este considerat unul dintre cei mai talentați bucătari din Marea Britanie. De altfel, localul său a fost desemnat anul trecut restaurantul anului, în Londra.

Restaurantul său, Pollen Street Social, este în centrul Londrei. Este un restaurant de o stea Michelin, iar aici a început munca, în urmă cu șapte ani și jumătate, informează ziarulromanesc.net.

Alexandru Crăciun, unul dintre cei mai talentați chefi din Marea Britanie. „Am început de jos, de la curățat tigăi, să cureți bucătăria și să faci ceea poți să faci până ajungi în bucătărie și îți da cineva un cuțit să tai ceva. Și când am ajuns să tai ceva...” 1

A lucrat în restaurante cu stele Michelin din toate colțurile lumii, din Brazilia și până în Japonia. Criticii din presa britanică îl apreciază și scriu des despre el, dar a început munca de jos.

„De jos înseamnă să cureți tigăi, să cureți bucătăria și să faci ceea poți să faci până ajungi în bucătărie și îți da cineva un cuțit să tai ceva. Și când am ajuns să tai ceva, să am un cuțit în mână am muncit foarte greu pentru el, dar cât de cât mi-am făcut spațiu.”

„Înainte, când am venit în Anglia, acum 15 ani de zile, mi-a fost un pic jenă pentru că toate persoanele pe care le întâlneam ziceau: “Ah, român…”. Dar acum e din ce în ce mai bine. Dacă ești muncitor și știi ce faci, respectul poți să ți-l impui în ceea ce faci. Și ei pot să vadă și de aceea este foarte ușor să te impui dacă știi ce faci”, mai spune el.

În România a terminat facultatea de Electromecanică, a fost inginer.

În 2017, un alt restaurant pe care îl conducea a fost desemnat cel mai bun din Londra. Acum, este partenerul de afaceri al unui bucătar britanic faimos, cu restaurante în lumea întreagă: Jason Atherton.