(Last Updated On: December 6, 2018)

La o zi după ce s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker, Viorica Dăncilă a declarat hotărâtă că nu va da nicio Ordonanță de Urgență pentru amnistie și grațiere, cel puțin până la sfârșitul anului.
În ultima perioadă, tot mai multe surse au declarat că ea va da Ordonanța.

Potrivit Hotnews, Viorica Dăncilă a susținut, la finalul discuțiilor cu liderul PSD, Liviu Dragnea, că ea nu a avut nicio discuție legată de o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea și că nu există un astfel de act normativ pe masa Guvernului.”

Liviu Dragnea părăsit de Viorica Dăncilă? Exclude OUG pe amnistie și grațiere până la finalul acestui an. Sebastian Lazaroiu: „O ipoteză legat de convingerea Vioricăi că nu va semna un OUG privind amnistia și grațierea până la sfârșitul anului. Ea nu va semna. Dar dacă ...” 1

“Nu avem așa ceva pe ordinea de zi. Nu am așa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru, nu am un act normativ care să prevadă așa ceva”, a declarat Dăncilă.

La întrebările repetate ale jurnaliștilor, Viorica Dăncilă a afirmat că a văzut opiniile colegilor săi din PSD cu privire la OUG pe amnistie și grațiere, dar ea nu a avut nicio discuție pe această temă:
“Am văzut opiniile colegilor. Eu n-am avut nicio discuție pe acest lucru”.

Întrebată dacă va fi luată o decizie în Comitetul Executiv al PSD, ea a răspuns: “În CEx fiecare își va spune punctul de vedere, nu pot eu să prevăd ce probleme vor ridica colegii mei. (…) Eu nu am discutat cu nimeni despre amnistie și grațiere”.

De asemenea, întrebată dacă exclude adoptarea unei Ordonanțe pe amnistie până la finalul anului, Vioroca Dăncilă a răspuns: “Da”.

 

Sebastian Lazaroiu: „O ipoteză legat de convingerea Vioricăi că nu va semna un OUG privind amnistia și grațierea până la sfârșitul anului.
Ea nu va semna.
Dar dacă pleacă iar în concediu și lasă un vice-prim-ministru in loc și, na, cât e imaculata plecată, se întâmplă minunea de neoprit.

Pe urmă se întoarce, bălmăjește cu partidul, cu decizia politică, are obrazul curat și-n fața lui Juncker care o purta ieri de mânuță prin camera cu jucării, nici românii nu-i cer demisia…

Cine să fie acel adjunct? Oare Olguța care tropăie nerăbdătoare pe la ușa Cotroceniului?

Numai daddy știe tot montajul”.

Mihai Polițeanu:  4 ianuarie 2017: “Nici eu, nici colegii mei, nu am discutat in campania electorala ca dorim adoptarea unei legi a gratierii. Insa este un subiect care trebuie discutat cu toti actorii si cu societatea civila. Fara indoiala poate fi discutata o astfel de lege, adoptata, cu votul parlamentului. Transparenta este cuvantul de ordine.” – Florin Iordache

15 ianuarie 2017: Proiectul de grațiere și de modificare a codurilor penale este scris între orele 10.00 și 14.00 la sediul Parlamentului României. Persoanele care au redactat documentul sau pe calculatoarele cărora au fost redactate documentele sunt Spiridon Anca Mihaela, Director general la Cancelaria Președintelui Camerei Deputaților, și Trufașu Elena Isabella, consilier parlamentar la Secretariatul General al Camerei Deputaților

18 ianuarie 2017: Guvernul încearcă adoptarea ordonanței de grațiere și a ordonanței de modificare a codurilor penale. Adoptarea este amânată din cauza prezenței lui Iohannis la ședința de Guvern.

31 ianuarie 2017: OUG13

6 decembrie 2018: „Nu avem așa ceva pe ordinea de zi, nu am așa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă așa ceva.” – Viorica Dăncilă