(Last Updated On: December 5, 2018)

Nebunie în Parlament. PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților și de aceea refuză să supună la vot cererea înaintată de USR, PNL și PMP pentru revocarea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache din funcția de președinte, respectiv vice-președinte – sau cel puțin așa susțin reprezentanții USR.
Opoziția a votat revocarea de la conducerea Camerei a lui Florin Iordache dar acesta refuză să predea conducerea. De remarcat, Liviu Dragnea nu a venit să-și apere funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Cristian Ghinea: „Opozitia unita i-a demis azi pe Dragnea si Iordache. Iordache a refuzat sa puna la vot demiterea sa.
Am organizat vot paralel si am avut majoritate cu ridicare de mână.

Cristian Ghinea: „Opozitia unita i-a demis azi pe Dragnea si Iordache. Iordache a refuzat sa puna la vot demiterea sa. Am organizat vot paralel si am avut majoritate cu ridicare de mână.  Iordache s-a legat, literar aproape, de scaun. A fost penibil vreo ora, cu el lipit de scaun.  Apoi au reincercat sa ...” 1

Iordache s-a legat, literar aproape, de scaun.
A fost penibil vreo ora, cu el lipit de scaun.

Apoi au reincercat sa reia sedinta cu el presedinte. Opozitia a boicotat. Nu au avut cvorum.
PSD-ALDE nu mai au majoritate in Cameră.

Dragnea, ți-e frică?”

Nicușor Dan: „Iordache încalcă legea de dragul lui Dragnea. Un nou abuz al puterii în Camera Deputaților. Florin Iordache a refuzat să supună votului plenului cererea privind înlocuirea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei și a lui Iordache din funcția de vicepreședinte.

Florin Iordache ignoră astfel Regulamentul Camerei Deputaților care prevede că plenul e suveran.
PSD ține cu dinții de putere, iar Florin Iordache este unealta perfectă pentru abuzurile partidului”.

Tudor Benga: „În momentul de față practic Parlamentul României este blocat. Pentru prima dată în legislatura 2016-2020 o ședință de vot final a Camerei Deputaților este anulată din lipsă de cvorum. Majoritatea PSD-ALDE nu mai există însă conducerea PSD și a Camerei refuză să admită acest lucru și se agața de modificările de regulament pentru a nu formaliza această realitate politică”.

Laura Stefan: Dl Dragnea, cred ca vorbea cu dvs dl Victor Ponta: “În numele celor care se aflau pe 3 iulie în incintă. Am suspus la vot schimbarea din funcție a doamnei Roberta Anastase. Atunci a fost un document f bine scris, iar grupul PDL a spus <<noi nu suntem de acord și nu participăm>>. Moment în care deputații PSD și PNL au spus că plenul este suveran. Am supus la vot, iar plenul suveran a votat. Sunt convins că nu am greșit. Trebuie să facem ca în 3 iulie 2012.”