(Last Updated On: November 21, 2018)

Pentru cei fără autoturism opțiunile sunt autobuzele, taxiul sau Uber. Fiecare cu avantaje sau dezavantaje. Tu cu ce alegi să te deplasezi?

Cătălin Striblea: „Vreau sa-i instiintez pe taximetristii nervosi si pe cei linistiti din lista mea ca merg cu un Uber. Asta pentru ca ultimele doua dati cand am chemat un taxi la mine, nu a vrut sa vina nimeni.

Tu ce alegi, Taxi sau Uber? Cătălin Striblea: „Vreau sa-i instiintez pe taximetristii nervosi si pe cei linistiti din lista mea ca merg cu un Uber. Asta pentru ca ultimele doua dati cand am chemat un taxi la mine, nu a vrut sa vina nimeni.  Odata rezolvata asta, trebuie sa va spun ca Uberul are volan pe dreapta, ceea ce-mi da un sentiment ...” 1

Odata rezolvata asta, trebuie sa va spun ca Uberul are volan pe dreapta, ceea ce-mi da un sentiment neplacut de nesiguranta. Daca tot faceti o afacere aici, macar aveti grija sa nu enerveze pe toata lumea.

Nu e ok sa faci transport de persoane cu asa ceva. Stiu, aveam o varianta si cu serviciul de taxiuri smechere, cel mai corect si elegant, dar dura 40 de minute sa vina o masina. Ma simt oarecum prizonier”.

Alin Ianosev: #TAXIMETRISTII ! “Stim… Ne vedeti pretutindeni. Suntem multi. La colt de străzi, în jurul chioscurilor de cafea, în statiile de taxi sau de autobuz, pe lângă gări, aeroporturi sau malluri.

Vă supăram în trafic si în intersectii. Stationăm acolo unde nu ar trebui. Grăbiti mereu, în căutare de clienti sau în goana spre comanda tocmai preluată. Nu semnalizăm, nu cedăm trecerea, înjurăm câteodată, si nu suntem tocmai un etalon de civilizatie.

Taximetristi. Unii, cu facultate. Altii, nu prea dusi la scoală. Suntem noi, taximetristii. Unii tineri si poate fără experientă, altii mai în vârstă si încercati de viata zilnică la volan. Facultate pe roti. Pentru scoala vietii. Unii dintre noi o absolvă, altii nu. Multi se chinuie toată viata să treaca examenele.

Este adevarat că nu se eliberează diplomă. Nici nu trebuie. Dar ne dorim să fim mai buni în tot ceea ce facem. Să evoluăm. Si nu o putem face decât împreună. Dumneavoastră clientii si noi, taximetristii. Vrem să fim educati, învătati, atenti, respectuosi, amabili, si mai ales calmi. Calmi la volanul taxiului în care tocmai v-ati urcat.

Pentru dvs clientii. Pentru următorul client care urmează. Cam douăzeci pe zi. Fiecare cu problemele si povestile lui, ca si noi dealtfel. Dar, suntem vecinii si prietenii dumneavoastră câteodată si confidentii dumneavoastră: vă ascultăm, bârfim împreună, comentăm împreună stiri din monden, sport, muzică, politică, împărtiti bucuriile si necazurile dumneavoastră cu noi, ne povestiti despre copii dvs, ce intretinere v-a venit, că v-ati certat cu sotul sau sotia, hotărâm împreună pe cine si cum votăm, ne suportati fumurile de tigară, manelele, toanele, si proasta dispozitie, dar suntem un rău necesar.

Si suntem asa tot datorită dumneavoastră. Pentru dumneavoastra fortăm semaforul, nu cedăm trecerea altuia sau intrăm pe interzis. Dumneavoastră întârziati la serviciu. Nu noi. Noi suntem deja la serviciu. Dumneavoastră vă grăbiti pentru a prinde trenul, avionul sau să ajungeti la o întâlnire importantă. Dar vrem să fim asa cum vă doriti dumneavoastră. Să vă facem pe plac. Banii nostrii sunt în buzunarul dumneavoastră.

Ce nu face omul pentru bani? Fură, înseală, falsifică acte, emigreaza sau stă pe centura. Nu a politicii, desigur. Noi nu putem face asta. Avem familii, impozite si taxe de plătit, plan, facturi si rate la bănci. Copii la scoală, ca si dumneavoastră.

Care îi duceti la scoală cu taxiul, în timp ce ai nostri merg cu autobuzul. Dar facturile trebuiesc plătite. Iar banii pentru ele sunt la dumneavoastră. Vrem să fim partenerii dvs. Aveti nevoie de un serviciu si noi îl oferim.

Asa cum este. Cu bune si cu rele. Stim că putem mai mult, dar ne străduim si nu putem să facem asta decât împreună. Inaintea autoritătilor si a legilor, avem nevoie de bun simt. Si dumneavoastră, și noi. Bun simt cu care toată lumea are de câstigat.”