(Last Updated On: November 20, 2018)

Acum 6 luni, în România a avut loc un grav accident de circulație. 4 studente din Cluj au murit pe loc la Jibou după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tre, Șoferița, singura supraviețuitoare a tragediei, a fost trimisă în judecată de procurori pentru ucidere din culpă.

Dintre cele cinci tinere din Maramureş aflate în maşina spulberată în 17 mai de trenul ce făcea legătura dintre Jibou şi Baia Mare a existat o singură supravieţuitoare, studenta aflată la volan.
Șoferiţa din România care a produs tragedia în care au murit patru studente, acuzată de ucidere din culpă. Ce pedeapsă poate primi 1

Sanda U. și prietenele ei, Mădălina P., Sara P., Claudia B. şi Maria Ș., se întorceau de la Cluj, de la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, informează Observator Tv.

La o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localităţii Jibou, tânăra aflată la volanul unui autoturism marca Volkswagen nu s-a asigurat şi a pătruns pe şine exact în momentul în care un tren se apropia cu viteză.

Accidentul a fost inevitabil, iar impactul a fost devastator. Patru fete au murit pe loc.

Singura supravieţuitoare a carnagiului de la Jibou – Sanda Ungur (21 de ani) – a fost chiar şoferiţa.

Iniţial, fata a ajuns la Spitalul Judeţean Zalău, după care a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “dr. Constantin Opriş” din Baia Mare şi de acolo la Secţia chirurgie toracică. Tânăra a suferit mai multe traumatisme, dar doctorii au operat-o iar după ceva timp a fost externată.
Dosar penal pentru ucidere din culpă

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, iar dosarul s-a aflat în lucru la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sălaj, sub supravegherea procurorului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Ancheta penală se află în desfășurare. Din probatoriul polițiștilor de până acum, semnalele acustice si luminoase funcționau în acel moment”, spunea acum ceva timp Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj, pentru Ştiri din Sălaj.

Săptămâna trecută, mai exact pe data de 16 noiembrie, cercetările poliţiştilor au fost finalizate şi dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei pentru ucidere din culpă.

În câteva zile, cazul va fi soluţionat şi va fi luată sentinţa, o sentinţă grea pentru şoferiţa maramureşeană, cu atât mai mult cu cât oamenii legii au stabilit clar că – în momentul tragediei – semnalele acustice şi luminoase funcționau.
Video după accident:

Dacă va fi găsită vinovată, tânăra originară din comuna Răzoare, judeţul Maramureş, riscă închisoare de 1 la 5 ani.