(Last Updated On: November 23, 2018)

Ruben Galiș, atlet și preparator fizic a fost astăzi la Timișoara unde Simona Halep a primit titlul de de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Vest. El povestește cum Simona Halep fost nevoită să se retragă în grabă când a dorit să ofere autografe.

Ruben Galiș: „Timișoara, România
2018 anul Centenarului Marii Uniri și mai e o săptămână până la Ziua Națională.
Plec cu mai bine de o oră înainte, de la Arad spre Timișoara unde se presupune că trebuie să ajungă Simona Halep. Ajung la Universitatea de Vest Timișoara și presupunerile sunt transformate în certitudini. Simona aterizase de o oră pe aeroportul Traian Vuia.

Simona Halep „fugărită” de la sesiunea de autrografe. Ruben Galiș: „Simona fuge escortată de jandarmi în camera de presă.... organizatorii sunt depășiți de situație pentru că ei în loc să-și facă treaba, făceau poze cu Simona în locul copiilor...Am plecat dezamăgit de la acest eveniment. Mi-am dat seama că românul e dispus să ...” 1

Sunt bucuros că am șansa de a o vedea pe cea mai titrată sportivă din România și numărul 1 WTA. Pe lângă această bucurie, am și speranța că voi reuși să îi cer un autograf pe 2 mingi de tenis.

După ce se termină ceremonia de decernare a titlului “Doctor Honoris Causa”, mă așez ingenios lângă panoul unde avea să se desfășoare sesiunea de poze și autografe. Simona se lasă așteptată, și e normal, doar e numărul 1 mondial.

Într-un final își face apariția cu acel zâmbet timid pe față. Moment în care tinerii organizatori din cadrul OSSUT formează un cordon pentru a nu lăsa publicul să ajungă la Simona. Cu toate că erau prezenți și jandarmi abilitați să facă acest lucru.

După ce sponsorii se pozează cu Simona, sar câțiva copilași pe sub brațele organizatorilor și dau buluc la poze. Mulțimea acționează și începe îmbulzeala. Toți vor o poză cu simbolul sportului românesc, sau un autograf.

Jandarmii se mobilizează și contrează mulțimea de oameni care se îndreaptă amenințător aș spune, spre Simona. Eu, realizând ce se întâmplă, strig pe un ton cald “Oameni buni haideți să-i oferim respect Simonei și în același timp unii față de alții!”. În acel moment jandarmii au ridicat privirea din pământ și parcă s-au oprit din ceea ce făceau. Simona, auzind cuvintele, s-a uitat în direcția mea, pentru a-și da seama de unde vin acele cuvinte..

La scurt timp realizând că mulțimea nu poate fi controlată și că organizatorii sunt depășiți de situație pentru că ei în loc să-și facă treaba, făceau poze cu Simona în locul copiilor, Simona fuge eschortată de jandarmi în camera de presă.

Am plecat dezamăgit de la acest eveniment. Mi-am dat seama că românul e dispus să facă orice pentru scopurile proprii. Nu stă să se gândească că poate în drumul său spre a face o poză cu o celebritate, calcă în picioare un conațional…poate un viitor star. Erau copii care refuzau să creadă că Simona a fugit, de frica fanilor.

Dragi români, atunci când veți sta în fața televizoarelor și veți spune de Simona verzi și uscate, aduceți-vă aminte că Simona nu a fugit de niciun adversar cum a fugit de o ceată de români incontrolabili.

Mai apoi, când te lauzi cu Simona, întreabă-te dacă te poți lăuda și cu tine. Ști să te comporți în societate? Ai RESPECT față de ceilalți oameni? România, se poate mândri și cu tine?

Pentru că mie mi-a venit să intru în pământ de rușine pentru comportamentul cetei față de Simona…”

 

Simona Halep: „Astazi la Universitatea de Vest din Timisoara am avut onoarea si deosebita placere sa primesc titlul de Doctor Honoris Causa!

Sunt recunoscatoare Universitatii pentru propunere si multumesc Timisoarei pentru ospitalitate!”