(Last Updated On: November 30, 2018)

Un jurnalist român stabilit în Atlanta, SUA, face o comparație între români și americani. Cum sunt tratați cei în vârstă.

Vlad Mixich: „Văd aici, de câteva ori pe săptămână, cum bătrânii care își fac cumpărăturile la supermarket sunt însoțiți până la mașinile lor de angajați ai magazinului care le încarcă plasele în portbagaj.

Român din America: „Văd aici, de câteva ori pe săptămână, cum bătrânii care își fac cumpărăturile la supermarket sunt însoțiți până la mașinile lor de angajați ai magazinului care le încarcă plasele în portbagaj.Și nimeni din cei încă tineri nu se strâmbă, ba chiar cu toții fac asta firesc. Chiar dacă e un bătrân îmbrăcat mai ponosit, chiar dacă poartă o șapcă cu Trump sau cu Bernie Sanders, chiar dacă...” 1

Văd cum toată lumea se dă firesc la o parte lăsându-i pe bătrâni să treacă înainte cam la orice coadă.
Deja am văzut 5 programe în care seniorii sunt activați în tot felul de modalități: cercuri de povești prin librării pentru copii, cursuri de engleză cu imigranții, mentorate pentru studenți.

Și nimeni din cei încă tineri nu se strâmbă, ba chiar cu toții fac asta firesc. Chiar dacă e un bătrân îmbrăcat mai ponosit, chiar dacă poartă o șapcă cu Trump sau cu Bernie Sanders, chiar dacă…

Dacă e ceva ce mi-aș dori tare tare mult să învățăm și noi în România, asta e… Înainte de a le cere să voteze cum vrem noi, să se uite la emisiunile TV care ne plac nouă, să fie deschiși către nou cum suntem noi, să nu mai fie nostalgici sau pesimiști… înainte de toate astea trebuie să ne purtăm frumos cu ei.

Cu gesturi din astea mici: la magazin, la supermarket, o invitație la teatru… Gesturile astea mici care sunt în realitate niște poduri atât de lungi cât e marea cea mare întinsă azi între generațiile din România”.