(Last Updated On: December 24, 2018)

Străinătatea, salvarea românilor care vor să reușească în viață. În țară trebuie doar să te lupți sau să pleci capul. Nu poți realiza nimic pe plan profesional sau personal. Doar încrâncenare, stres, indie, ură.

Mircea Marian: „Manuela Prajea, profesoară de matematică, a pregătit olimpici, elevii ei au ajuns la Harvard, Princeton sau Warwick. La 50 de ani a fost nevoită să emigreze. Acum predă la un liceu din Charlotte, Carolina de Nord.

Profesoara de matematică alungată din România de colegi. ˝Există însă o putere divină, o energie a Binelui din Univers. Într-o săptămână, aveam casă și mașină în Statele Unite, în condiții de excelență chiar și pentru standardele americane. Privesc cu perplexitate la aceste lucruri pentru care am muncit un sfert de secol în România și mă întreb de ce ...” 1
Ani întregi a predat și a făcut performanță la un un colegiu din Drobeta Turnu Severin, până când hărțuiala găștilor din liceu au forțat-o să își caute un post la București. La stat, în București, nu a putut fi angajată fiindcă nu i se eliberase ˝recomandarea profesională˝. Între timp, colegele din Drobeta au dat-o în judecată și i-au cerut depăgubiri de 600.000 de lei pentru că le-ar fi afectat imaginea (au pierdut procesul…)

Așa că a aplicat pentru un post în SUA, iar în șase luni era angajată.

˝Există însă o putere divină, o energie a Binelui din Univers. Într-o săptămână, aveam casă și mașină în Statele Unite, în condiții de excelență chiar și pentru standardele americane. Privesc cu perplexitate la aceste lucruri pentru care am muncit un sfert de secol în România și mă întreb de ce am stat atâta amar de vreme acolo˝ – Manuela Prajea într-o scrisoare către pressone.

Țara asta a ajuns să îi alunge, să îi dea pe ușă afară, pe oamenii buni. Ne încurcă”.