(Last Updated On: November 16, 2018)

Florin Iordache este cu nervii la pământ după de Curtea Constituțională l-a făcut prost în ceea ce privește cunoștințele juridice iar Parlamentul European i-a transmis că este un dușman al democrației și al statului de drept.
Iordache a făcut miercuri semne obscene în Parlament la adresa USR iar acum s-a trezit cu plângere penală. Asociația Voci pentru Democrație și Justiţie a depus o reclamaţie la Poliție.

VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie: „Asociația Voci pentru Democrație depune o plângere la Secția 17 de Poliție din cadrul DGPMB – Poliția Sectorului 5 împotriva deputatul Florin Iordache, demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României față de participanți.

Plângere penală pentru Florin Iordache după gesturile obscene din Parlament, Ce pedeapsă poate primi 1 Plângere penală pentru Florin Iordache după gesturile obscene din Parlament, Ce pedeapsă poate primi 2

Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spațiu de dezbatere și argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune și constituționale pentru țară, de respectare a angajamentelor internaționale asumate și de respect față de cetățenii României reprezentați de către acești demnitari iar nu a comportamentelor indecente”

Plângere penală pentru Florin Iordache după gesturile obscene din Parlament, Ce pedeapsă poate primi 3

Potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, pentru semnele obscene, Florin Iordache poate primi o amendă contravențională de la 200 lei la 1. 000 lei.

El poate primi o sancțiune și de la Parlament.
USR cere sancţionarea lui Florin Iordache pentru gestul deplasat de miercuri din plenul Camerei Deputaţilor. Cererea e scrisă şi va fi depusă, luni, cel mai probabil la biroul lui Liviu Dragnea. Miercuri, în timpul şedinţei de plen, Florin Iordache şi-a ieşit din fire şi a făcut un gest obscen la adresa parlamentarilor USR.

Sesizarea de la USR cere cea mai gravă sancțiune pentru Ioradache, indicată de articolele din Statutul Deputaților și al Senatorilor, din Codul de Conduită și din Regulamentul Camerei Deputaților pe care le-a încălcat Florin Iordache când a făcut acel gest jignitor de la tribuna Parlamentului.

Sancțiunea ar putea însemna, de asemenea, și bani mai puțini pentru Florin Iordache, de exemplu Biroul Permanent al Camerei Deputaților, ar putea decide să primească o indemnizație mai mică cu 10%, timp de trei luni de zile.

La fel de bine, vor putea decide cei de la Putere ca Iordache să-și ceară scuze pentru a scăpa de sancțiune. Totul depinde de cei de la PSD și ALDE, ei vor decide cum va fi sancționat Florin Iordache.