(Last Updated On: December 24, 2018)

Jurnalistul TVR  Dorin Chiotea este impresionat de puterea unei fem,ei în vârstă care de 36 de ani se trezește zi de zi la 02.30 pentru a ajunge la piață, în București.

Jurnalistul Dorin Chiotea: „De 36 de ani, Elena Gătej, din comuna Văcărești (DB) se trezește zi de zi la 02.30 pentru a ajunge la clienții dansei din Piața Obor. Soțul ei cultivă legume pe o jumătate de hectar (“muncim până uităm de dureri”), pe care femeia le cară cu cârca, câte două sacoșe grele de 25 kg, pe trenul personal care pleacă, la 04.00, cale de 90 km pana la Gara de Nord.

Jurnalistul Dorin Chiotea: „De 36 de ani, Elena Gătej, din comuna Văcărești se trezește zi de zi la 02.30 pentru a ajunge la clienții dansei. Soțul ei cultivă legume pe o jumătate de hectar ("muncim până uităm de dureri"), pe care femeia le cară cu cârca, câte două sacoșe grele de 25 kg, pe trenul ...” 1

De aici, metroul e de bază, iar conditia fizica vitala. Chiar si racita, Elena nu se lasa, pentru ca supravietuirea familiei depinde si de ea. N-a avut nicio zi de concediu din 1989, iar libera e doar lunea. La finalul fiecarei zile nu se alege cu mare lucru, dar e “mandra ca nu are datorii”.

E doar una din povestile piețarilor autentici nesufocati de samsari, asta si datorita controalelor din Obor, care ramane un loc mai cinstit, neatins de mafia din domeniu”.